Ernstig ziek
Geuko van Lang (6) werd ruim twee 1/2 jaar geleden plotseling ernstig ziek. Hij is volledig verlamd en kan niet meer zelfstandig ademen. Een behandeling in Amerika zou ervoor moeten zorgen dat Geuko weer herstelt, maar zorgverzekeraar Ditzo wil de behandeling niet vergoeden.

Hensema is kwaad op de zorgverzekeraar. Volgens hem is een leven lang beademen duurder dan het vergoeden van de behandeling. 
De Groningse acteur wil met zijn oproep meer ruchtbaarheid geven aan het onderwerp. 'In Winschoten hebben mensen zich maximaal ingezet. Ik hoop dat mijn vrienden in het westen van het land dit ook oppakken. Deze familie moet geholpen worden.'

Marcel Hensema heeft tijdens de kerstvakantie geld ingezameld voor Geuko. 'Ik ga de hele kerstvakantie in Groningen de voorstelling 'Mijn Vrede' spelen. Tijdens deze voorstelling ga ik collecteren. Wij zullen zeker een paar duizend euro bij elkaar krijgen.'
De teller staat momenteel op zo'n € 80.000 euro, maar er is nog €165.000 euro voor de behandeling nodig.   

 

Marcel Hensema met Van de Straat
 Marcel 05


 

 

 

 

 

 

Marcel Hensema verkoopt per opbod twee toegangskaarten van FC Groningen
en een wedstrijdbal
Marcel 04

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook heeft Marcel Hensema een bezoek gebracht aan Geuko in Brandenburg.

Marcel 01
 

 

 
Marcel 02  Marcel 03


Hieronder enkele links over de acties en inzet van Marcel Hensema

 

https://www.theater.nl/nieuws/marcel-hensema-haalt-geld-op-voor-doodziek-jongetje/ 

Namens de Stichting, Gert Jan, Gerda, Gijs en vooral Geuko willen we Marcel Hensema bedanken voor zijn inzet in het verleden, in het heden en vooral in de toekomst.