7747 24 04 2024 01 kleinKleine verandering, grote gevolgen.
Vanmorgen ging papa met een ander gevoel naar Geuko. De mondkapjes regel is opgeschort!! Geen mondkapjes meer, alleen voor degene die wat ziek zijn. Wat een verademing, letterlijk en figuurlijk! Het is even wennen. We kunnen nu de namen aan gezichten koppelen, een glimlach zien, een emotie bij wat ze zeggen. Je kan mensen verstaan. Een kleine verandering zorgt voor grote gevolgen.
Na ontbijt en zorg gelijk goed van start, op een pindabal zitten (soort skippybal) zonder nekkraag, balans houden en het hoofd loslaten waar hij dus ook zijn nek/hoofd in balans moet houden, tijdens dat hij zelf op en neer wipt. Daar heb je veel coördinatie voor nodig om dat goed te kunnen. Voor ons is dat makkelijk maar voor iemand met de beperkingen die Geuko heeft is dat een hele uitdaging. Omdat het een co therapie is mengt de ergotherapeut zich ook in dit uur. Met training aan schouder en elleboog.
Na dit uur is het tijd voor wat anders. Childlif: dit keer andere soort ergotherapie maar dan nog leuker, er komt nu scheikunde aan te pas. Met kleurstof, baking soda en azijn gaan ze schuim vulkanen maken. Dan is er even heel lang niks. Door het tijdsverschil van zes uur moeten we elke keer goed bedenken hoe laat het thuis in Nederland is. Wij lopen zes uur achter. Als het hier middag is, is het in Nederland al avond. Gelukkig was er tijd en natuurlijk ook zin om met zijn vriendin Sara te beeldbellen en roblox te spelen. Ze kunnen niet wachten tot ze weer thuis fysiek kunnen afspreken. Het is weer tijd voor de volgende therapie, FES bike tijd. De fysio neemt nu wat meer tijd om ook foto's te maken voor de fysio thuis en de daarbij behorende aanbevelingen waar ze nu een begin mee gaat maken om alles goed, uitgebreid en duidelijk op te schrijven wat nodig is aan oefeningen, spullen en aanpassingen om deze flow/ritme vast te houden om zo het maximale er uit te halen tot een volgende meetpunt. Voor de beademing zal er voor vertrek een röntgen worden gemaakt van de longen, een bloedtest, een plan voor afbouwen met machine en trainen beademing. In het ziekenhuis in Nederland zullen er aanvullende onderzoeken moeten gebeuren om het plaatje compleet te maken voor vervolg stappen in het plan.
De FES bike nam wel veel energie weg waardoor Geuko moe werd in de benen en pijn begon te krijgen.  Ze hebben het afgesloten met staan, zitten en unoflip spelen tijdens zelfstandig zitten met nekkraag. Hij is zo krachtiger aan het worden, onvoorstelbaar. Morgen krijgen Geuko en papa fysieke en geestelijke versterking van bonus opa en oma uit Canada, ze arriveren aan het einde van de middag, wat een zegening dat ze dit willen en zeker nog kunnen doen. Ze blijven ook nog eens tot en met dinsdag.