7740 23 04 2024 02 kleinMomentjes.
Deze dag gaan we met dezelfde motivatie verder als die van gisteren.
De beademing settings blijven even zo staan om te wennen en kijken we morgen wel weer of we weer een stapje verder gaan.
Na alle zorg en ontbijt starten we met een co therapie. Met de tillift op de knieƫn en met de armen bezig. Halverwege liep dat toch even anders. Er moest gehoest worden met de hoestmachine. Dan denk je logisch, dan haal je de hoest machine. Nou nee, Geuko moest maar naar de hoestmachine.
Terwijl zijn saturatie daalt. Uit de oefenpositie halen, harnas af, stimulatie af, in de stoel, beademingsmachine op de stoel en iemand regelen die mee loopt i.v.m. een andere regel. Gauw richting de lift, wachten op de lift. eenmaal op zijn kamer kon papa de hoestmachine gebruiken, met 1 ronde van 5 x hoesten was het ook alweer klaar. We waren binnen 5 min. ook weer terug in de gym. Dit was wel even een stressvol momentje en totaal geen logische volgorde maar goed regels zijn weer regels, hoe onlogisch ook.
Eenmaal terug, gaan we gewoon weer verder. Gewoon zitten met elektrostimulatie en nekbalans. Het laatste half uur moesten we wel even met mama beeldbellen want Gijs moest afzwemmen voor A diploma. Daar kunnen Geuko en papa niet fysiek bij zijn. Zoals helaas vaker wel het geval is bij Gijs zijn belangrijke momenten. Gelukkig konden wij het zo oplossen en waren wij er toch een beetje bij. Ook had Gijs veel supporters mee, dat maakte alles wel weer goed.
Geuko en papa zijn super trots op Gijs dat hij dit heeft behaald.
Het is alweer middagpauze.
Om 14:00 gaan we weer verder met fysiotherapie. Rekken en strekken op zijn zij. Niet zijn favoriete bezigheid maar hij voelt zich achteraf wel beter nadat de therapeut zijn knopen uit zijn spieren heeft gehaald. Als laatste therapie, ergotherapie. De speciale handschoen gaat weer aan voor de eerste helft van de tijd, om de fijne motoriek aan te spreken en de tweede helft is met zijn armbrace van manometric, inclusief elektrostimulatie om het knijpen met duim en wijsvinger te stimuleren. De ergotherapeut en Geuko zijn beide erg fanatiek in spelletjes spelen. Dat is leuk om te zien. Als laatste gaan we nog naar childlife voor wat recreationele therapie: een moederdag cadeau maken. Childlife heeft ook geregeld dat we komende maandag naar het aquarium mogen in de binnenhaven van Baltimore met bonus opa en oma uit Canada, die vanaf donderdag komen en vanmorgen heeft papa te horen gekregen dat hij volgende week iets bijzonders mag meemaken, maar dat lezen jullie later. Geuko gaat nu moe maar voldaan slapen, voor weer een intensieve dag morgen.