7731 22 04 2024 01 kleinVolgende stap.
Het is maandag, nieuwe week, nieuwe kansen en mogelijkheden, de ochtend routine start weer op tijd. Eerst afscheid nemen van een van de bekendste en favoriete verpleegsters met een selfie als herinnering, deze ochtend is iedereen er vroeg bij van verpleging tot beademingsspecialist. Vandaag gaan ze de volgende stap zetten in de beademing, nu de ondergrens er af kan blijven van de aantal ademhalingen tijdens dat hij wakker is, gaan ze nu de druk verlagen die hem helpt lucht In zijn longen te krijgen. Van 18 naar 16. Hij verneemt het natuurlijk wel even maar hij is in goede handen hier. Ze zitten er boven op. Het was een paar minuten en daarna was het goed. Cijfers zien er goed uit, hij doet het uitstekend. Moet je na gaan dat hij van 23 is gekomen en nu op 16 zit. Dat is niet niks. Ze gaan hem de rest van de dag iets meer in de gaten houden. Na het ontbijt is er eerst de psycholoog voor Geuko. Die had hem een beloning belooft als hij bepaalde doelen zou halen. Hij heeft robux verdient $10 (dit is digitale waarde in roblox, online spel). We gaan door naar fysio, Geuko mocht kiezen, we gaan voor, gaan staan en zitten. Het vinden van de juiste manier hoe te doen, als je Geuko niet zo goed kent is lastig, het kan niet op de normale manieren. Er is wel een manier gevonden gelukkig. Vervolgens legde de ergo de focus op zijn armen, elle bogen, schouders.
Tijdens het spelen van swisch. De ochtend is alweer om. Dat gaat zo snel. Het is alweer tijd voor lunch en middag zorg.
Vervolgens gaan we beginnen met opnieuw fysio. Het gaat niet helemaal lekker omdat hij weer op zijn zijkant moet liggen, hierdoor zijn de ribben zeer pijnlijk en deze therapeut wist niet zo goed waar ze wel en niet kon vasthouden en tillen. Dat ging niet helemaal goed.  Geuko en ik moesten haar steeds corrigeren en door die mondkapjes kon ze ons ook niet goed verstaan. ( misschien ook wel onze uitspraak).
Uiteindelijk heeft ze het wel goed opgelost gelukkig. Het blijft lastig om het goed te begeleiden als je Geuko niet kent en niet alles weet wat wel en niet kan. Rechtop zitten ging uiteindelijk wel goed en de ergo ging weer verder met zijn armfunctie dit keer aan de tillift in slings en uiteraard met elektrostimulatie.
Ze gaan weer een nieuw kaart spel doen: piƱata blast! Het ging zo leuk op een gegeven moment aan het einde van de dag had Geuko 5 dames om zich heen, fysiotherapeut, ergotherapeut, childlife die allemaal mee gingen spelen. Meneer ging nog even uit zich zelf rechtop zitten in de stoel en zijn nek recht houden. Papa moest het filmen voor mama,  omdat hij weet dat mama dit eng vindt om te zien omdat ze bang is dat er wat mis gaat. Nou ja, voor je het weet is de maandag al weer om. We genieten nog van de kip van gisteren en nog wat eten wat vanuit het ziekenhuis kwam en Geuko ging weer lekker in bed. Papa is super trots op hem dat hij dit allemaal maar doet, uiteindelijk moet hij het doen.  Hij weet ook waar het voor is, resultaten zie je al tevoorschijn komen. Morgen gaan we er weer een fantastische dag van maken.