7715 18 04 2024 05 kleinChaotisch.
Als in de ochtend 1 element wat langer duurt of extra tussen door komt loop je de hele dag achter de feiten aan. Vandaag was zo een dag.
Het is veel geregel omdat Amerikaans beleid en Nederlands beleid anders lopen over de overschakeling van beademingsmachines. Toesturen van spullen voor de overtocht terug naar huis. Alles moet goed geregeld zijn. Dat nam vanmorgen wat meer tijd in beslag dan gedacht door informatie die papa in gedeeltes kreeg en niet compleet.
Kan gebeuren maar zorgt wel voor ruis en tijdverlies in de ochtend. Ook de hele ochtendzorg liep door elkaar en niet op schema en zo is dan je dag uit het lood qua schema en loop je achter de feiten aan.
We hebben er het beste van gemaakt. Voor de therapie begint hebben ze de beademing aangepast voor 8 uur oefenen zonder de ondergrens van aantal ademhalingen. Geuko haalde dit uiteindelijk zonder problemen. De eerste therapie is ergotherapie, ze heeft wat nieuws bedacht om de biceps aan te spreken, roeien! Het gaat lastig maar het gaat. tijdens het ombouwen naar een andere oefening laat hij zien dat hij zijn linker bicep meer kan gebruiken. Niet eerder gezien. Vervolgens weer elektrostimulatie op de rechterarm met brace. We gaan gewoon door met fysiotherapie met staan, hij staat steeds langer.
De volgende training is balanceren op een halve skippybal om alle rompspieren aan te sterken.
Lunchpauze: even bij komen gaat lastig als je achterloopt op schema. Gauw eten en verschonen, tandenpoetsen, alles weer met antibacteriƫle doekjes afnemen en weer door. Co therapie (dubbele therapie) staat op het programma, in het harnas op de knieƫn, intussen met de armen werken en de hersenen gebruiken bij zeeslag. Ze hebben een timer gezet maar het ging zo goed dat hij ver over de timer heeft volgehouden. Als laatste de handen trainer gebruikt die geleidelijk zijn rechter hand verder moet helpen. Om het af te sluiten wilde Geuko nog even gamen met de ps5 en dat was gelukkig ook mogelijk en zo sluiten we de dag af. Na het eten was het zo bedtijd en is de dag alweer om. De dagen vliegen hier voorbij en elke dag is nog steeds een winst!