7692 16 04 2024 01 kleinHard aan het werk:
Meneer heeft goed geslapen, was op tijd wakker, dan maar gelijk beginnen met de ochtendzorg.
Het belooft een pittige dag te worden met 5 uur therapie. Nou dat werd het ook om gelijk maar te beginnen met buik liggen. Dit is voor Geuko extreem pijnlijk voor zijn ribbenkast, rug, heupen, schouders en nek. Het is hard werken. Daarvoor zijn we hier ook, grenzen worden gezocht en verlegd, daarbij komen ook tranen als het even niet wil, zoeken naar een oplossing zodat het wel lukt.
Heel veel spieren zitten vast omdat er zolang de focus er niet op is gelegd. Zijn hypergevoelige gevoelszenuwen helpen dan ook niet echt. Na de buikligging en een pauze gaan ze verder met zijn linker been. Ook daar zitten spieren en pezen die verkort en vast zitten, waardoor zijn mobiliteit wordt beperkt. Omdat alles nu zeer doet gaan we naar zijn kamer om daar te werken aan een goede bed positie waardoor hij veel rechter ligt dan nu. Aan het einde van ons verblijf krijgen we een lijst mee met aanbevelingen van materiaal, hulpmiddelen en thuis programma voor ergo en fysio met jaardoelen om aan te werken. Nu hij toch ligt kunnen we gelijk de middagzorg doen, terug in de stoel en lunchen. Tussen door toch nog even met zijn vriendin Sara kunnen bellen. Daar knapt hij wel weer van op, gelukkig.
Na de lunch gaat hij op de FES bike tegelijkertijd een ergo oefening en de hersenen trainen met een kaartspel, hoezo multitasken.
Vervolgens ergotherapie die elektrostimulatie met z'n rechter arm in de spalk doet en links met het activeren van zijn biceps (spierballen). Afsluitend gaat het beademingsteam om 17:00 hem overzetten voor een proef naar een andere stand voor eerst twee uur lang. Alleen hij tolereert het zo goed dat we morgen een grote stap kunnen zetten daar in. Kortom hij heeft weer hard gewerkt vandaag. Nu uitrusten  morgen weer een volle dag.