7548 09 02 2024 01 kleinWoensdagochtend ging Geuko naar school met, alvast, nette kleren aan en zijn haar netjes. Want rond 12:00 uur arriveerden de cameraman en verslaggever van NOS Jeugdjournaal bij ons thuis. Mama haalde de jongens uit school en papa kon alvast even voor bespreken. Direct bij binnenkomst een grote camera op je neus en dan maar doen alsof ze er niet zijn. Alsof Geuko nooit anders gedaan heeft, ging dat heel goed. Van te voren hebben we Geuko goed ingelicht. Dat híj vooral aan het woord en in beeld zou zijn. Hij zou zelf de vragen 'moeten' beantwoorden en duidelijk vertellen wat hij wil vertellen. Het is immers het Jeugdjournaal. Overigens waren zowel de cameraman als de verslaggever onwijs leuk en hadden Geuko in no time lekker los. Sara had vorige week al afgesproken met Geuko voor deze woensdag en mocht gezellig mee doen. Wát een leuke middag. Het vloog voorbij. Het resultaat hebben jullie ondertussen allemaal kunnen bekijken en wij zijn heel trots op onze jongens maar ook zeker op Sara. Wat is het fijn om haar erbij te hebben voor Geuko.
Wij zijn heel tevreden met het eind resultaat en de fijne contacten die we er aan over hebben gehouden. Met grote vreugde van Geuko groeit, dankzij het Jeugdjournaal, zijn youtube kanaal als kool! Veel nieuwe volgers en nog meer reacties. Dit is echt helemaal zijn ding. Zo leuk om Geuko zo enthousiast te zien.
Op donderdag begon Geuko in de ochtend met zijn huiswerk. Dat was een behoorlijke klus, moeilijke rekenles maar na wat gemopper kreeg hij alles af. In de middag stonden weer twee therapeuten voor hem klaar. Eerst weer naar fysiotherapie en daarna, thuis, een uurtje met de psycholoog. Sinds kort heeft Geuko elke donderdag een afspraak met haar. Omdat EMDR niet de juiste behandeling is voor Geuko houden ze het gewoon bij gesprekken samen. Ze werken samen aan hun eigen project. Wij zijn daar niet hij, we bemoeien ons er niet mee.
In de avond keken we uiteraard samen naar het Jeugdjournaal.
Vandaag was dát ook het gesprek van de dag op school. Geuko werd overladen met reacties van zijn klasgenoten en ook van de andere groepen. De juffen van de groepen hebben het Jeugdjournaal er op gezet in de pauzes.
Ook vandaag bleef Geuko zijn gaming kanaal op YouTube groeien. Het is zo mooi om te zien hoe enthousiast hij daar door is. Het is echt zijn hobby. Iets waar hij goed in is en nu ook daar even de aandacht voor krijgt. Hij is helemaal in zijn nopjes en dat doet ons ook goed.

We wensen jullie allemaal een goed weekend.