7546 02 02 2024 01 kleinZoals jullie wellicht al hebben gelezen hebben wij het hoger beroep tegen de verzekering gewonnen. Dit nieuws bereikte ons in de week van 22 januari. Veel eerder dan verwacht. We zullen proberen dat moment nog eventjes te beschrijven. Geuko was bij fysiotherapie samen met papa en oma. Geuko liep in zijn loophulp een eindje vooruit met oma toen papa telefoon kreeg van de advocaat. 'Oh jee....' zei papa geschrokken. Papa neemt op en Geuko ziet papa ineens dansen, springen YES, YES, YES!! roepen. 'Het is ons gelukt! We hebben gewonnen!!'
In Geuko zijn eigen woorden: 'Ik heb papa nog nooit zo blij gezien'..... slik.
En die woorden zijn niet voor niks. Het klopt ook. Zo'n lange strijd waar vooral papa heel diep in gedoken is, was zwaar. Loodzwaar. Zonder de juiste hulp. Jaren lang getouwtrek en het aller beste willen voor je kind. Want diep van binnen weet je dat je gelijk hebt ook al waren er maar weinig die daar nog echt in geloofden.
Al zo vaak werd Geuko opgegeven, al zo lang was zijn toekomstplan 'we doen maar wat', al zo lang rommelden we wat aan om hem zo stabiel mogelijk te houden. Tot we een goede advocaat in handen namen, een crowdfunding startten en de stappen naar de rechtbank maakten tot uiteindelijk het Hof. Wij hebben gewonnen. Wij hebben kunnen aantonen dat de therapie geen sprookje is. Niet experimenteel. De rechter gaf ons gelijk. Het keiharde werk van papa samen met de advocaat wordt beloond. Eindelijk gerechtigheid. De verzekering moet de therapie in Amerika gaan vergoeden, vanuit de basis verzekering. Een echte doorbraak.
De dagen na dit telefoontje bleef het stil. We hebben onze achterban geïnformeerd met daarbij ook... hou het nog even voor je. De verzekering had uiteraard nog de gelegenheid om te reageren.
Tot woensdag 31 januari alles vanuit het Hof openbaar werd vrijgegeven en de media van alle kanten ons wist te vinden. Ineens wist iedereen het! De telefoon bleef gaan, berichten stroomden binnen en de TV aanvragen ook. We kozen die avond ervoor om alleen naar RTV Noord te gaan want zij hebben ons immers zo vaak geholpen afgelopen jaren. Het was een hele bewuste keuze. Ondertussen is Hart van Nederland bij ons op de koffie geweest en komt er volgende week iemand langs van Editie NL.

En nu? Hoe nu verder? Daar zullen we meer over delen in de volgende blog.

We wensen jullie allemaal een goed weekend.