7539 10 01 2024 03 kleinMaandag aan het einde van de middag had papa nog een belafspraak met de advocaat om de laatste puntjes op de i te zetten. Toen kwam ook ten sprake of het echt meerwaarde zou hebben dat Geuko mee kwam. De advocaat vond van niet en wij twijfelden. Gezien de lange rit, de kou en de harde woorden die gezegd zouden gaan worden hebben we besloten dat Geuko niet mee ging. Dat betekende ook gelijk dat mama niet mee kón. Want wie zorgt er anders voor Geuko? Het was even schakelen en plannen omgooien.
De volgende ochtend vertrokken papa en opa samen naar Arnhem. Om half 2 was de hoorzitting van het hoger beroep van Geuko tegen ASR. Twee raadsheren en een vrouwelijke voorzitter hebben het vuur aan de schenen gelegd bij de verzekering. Het heeft al met al 2 uur geduurd.
Wel met een positief gevoel afgesloten. Het ging voornamelijk om de vraag waarom de meningen van de experts er niet toe deden.
Ook de vraag: als Hoogstraat nagenoeg gelijke therapie geeft en wel vergoedt word, waarom dan het KKI niet?
Wat ook frappant was op een gegeven moment dat de verzekering stelde dat het KKI niets deed aan het ontwennen van de beademing. Heel raar want ze hebben 24/7 een beademings team. Ook stelde ASR dat ABRT werd gebruikt om te ontwennen van de beademing ook zo iets raars, het zijn 2 losse elementen ABRT en ontwennen van de beademing.
Het opvallende was nog dat een van de raadsheren vroeg: in de polisvoorwaarden staat dat als rct en stand van wetenschap niet lukt dat experts opinion, (de mening van de experts vanaf de werkvloer) ook mag tellen als doorslaggevend. Iets in die strekking. Die zag de verzekering namelijk niet aan komen en waren wat uit het veld geslagen.

Over het algemeen kwam de verzekering voornamelijk niet echt uit hun woorden en konden niet echt duidelijk antwoord geven op vragen van het hof.
Het geeft nog geen garantie op succes, dus fingerscrossed! Op 6 februari komt het procesverbaal/ de uitspraak
Voor de bekostiging van deze zaak moeten we nog even door sparen. Helpen jullie mee door dit te delen? https://www.gofundme.com/f/hoger-beroep-voor-geuko
 Alvast bedankt!!

Geuko ging vandaag, met bril, weer naar school en dat beviel hem heel goed! Door de kou in de ochtend was wel even afzien. Toch besloten we gewoon te gaan lopen want de bus was uiteraard nog bevroren en bus in en bus uit vond Geuko niet nodig. Het is immers maar zo'n klein stukje.
Er komen drukke weken aan op school. De citotoetsen gaan volgende week van start en er komen weer spreekbeurten. Toen er in de klas werd gevraagd wie wil beginnen, wilde Geuko wel het spits afbijten! Direct met 1,5 week! 'Ooh dat lukt wel, ik ga even nadenken over een onderwerp en opa wil mij misschien wel helpen met PowerPoint'.
Die dappere Geuko toch...
Ook ging Geuko weer naar fysiotherapie en dat was best weer afzien na de vakantie. Het lukte allemaal wel maar er zat een moe jongetje aan tafel in de avond.