7471 18 09 2023 02 kleinIn het weekend deden we het rustig aan. Geuko sliep de ene nacht goed de andere nacht weer veel wakker. Maandag ochtend ging hij met de verpleegkundige naar school. Het was gelukkig droog en helemaal niet koud.
We hadden eind vorige week verteld over Geuko zijn rug. Geuko heeft in februari 2022 een operatie gehad aan zijn scoliose. Er zijn groeistaven geplaatst langs zijn ruggengraat die meegroeien. Een splinternieuw systeem waarvoor we regelmatig terug naar Utrecht zijn gereden voor controle. Het proces verliep volgens plan, wel zagen we op de röntgenfoto's dat Geuko vlot groeit en er, vanzelfsprekend, steeds minder speling over blijft om te staven te laten 'meegroeien'. Met dit in ons achterhoofd........ Sinds een week of 2 klaagt Geuko over pijn. Geen hevige pijn maar wel zeurend en dat zat ons niet lekker.
De eerste volgende controle in Utrecht stond op 4 oktober maar eigenlijk wilden we daar niet op wachten. We belden en belden en belden en mochten uiteindelijk vanmiddag na school naar het UMCG om een röntgenfoto te laten maken (een ritje naar Utrecht voor alleen een foto was niet nodig na een verwijzing van onze huisarts en goede instructies van het UMCU). We mochten ook gelijk meekijken naar de resultaat. Voor zo ver wij kunnen zien zit alles voorlopig nog goed. Dat was toch wel even een opluchting. De beelden zijn opgestuurd naar onze orthopedisch chirurg en daarmee hebben we woensdag een belafspraak. De verpleegkundige ging na school óók nog even mee naar het ziekenhuis zodat Gijs zijn zwemles niet hoefde te missen.
We wensen jullie een goede week en tot onze volgende blog.