7455 11 08 2023 02 kleinAfgelopen maandag werden wij gebeld door de mensen van Hart van Nederland. Ze wilden graag langs komen n.a.v. het persbericht over Geuko. Dinsdag rond 15.00 uur. Wij waren een beetje overrompeld maar om de crowdfunding een vliegende start te geven hebben we nou eenmaal landelijke media nodig. Helaas mocht het niet zo zijn want dinsdag ochtend werd alles uitgesteld omdat er nog geen contact was geweest met onze artsen en/of advocaat. Ze wilden een compleet plaatje uitzenden en dat is best te begrijpen. Uiteindelijk is het zo ver uitgesteld dat ze eventueel pas willen komen zodra het kort geding zal plaatsvinden……. daar hebben we momenteel dus niks aan.
Het was even schakelen want wij hadden nog al wat hoop gevestigd op sbs6. Helaas, een ander plan bedenken. Gelukkig hoeven we dat niet allemaal zelf te doen en werden  er een aantal telefoontjes door papa gedaan.
Opnieuw een pad uitstippelen en (proberen) positief verder te gaan! Ondertussen blijven de donaties gelukkig komen en is er ongeveer zo'n € 5000 binnen. Dat is al een fantastisch bedrag natuurlijk.
Dinsdag middag kwam oma bij ons langs en hebben we samen de garage sale verder voorbereid. Overal prijsjes opgeplakt en netjes in bakken. Geuko en Gijs werkten beide fanatiek mee en waren qua prijzen het soms niet met elkaar eens. Inmiddels weten we dat de weersvoorspelling niet best is voor zaterdag en dat de kans groot is dat wij niet (in de regen) op onze inrit gaan staan met onze spullen (in de regen) wachten op mensen die niet komen (door de regen). We hebben al wel een online plannetje bedacht om toch de spulletjes te verkopen voor Geuko en Gijs hun zakgeld. We zullen het zien zaterdag.
Geuko zou woensdag middag naar fysiotherapie gaan maar.....! de lift van onze bus was stuk! Hij deed helemaal niks meer. Daar stonden papa en Geuko (met de loophulp en therapietas) elkaar aan te kijken.... en nu? Geuko raakte zelfs in paniek: 'Kunnen we nog wel met vakantie?' Papa gelijk bellen met onze garage in Veendam. Ondertussen was Geuko naar binnen gereden en bracht de boodschap niet zo tactisch over aan zijn broertje. Die begon vervolgens te huilen.... Gelukkig mocht papa gelijk komen en maakten ze in Veendam tijd voor ons vrij. Een uurtje later kregen we een verlossende appje van papa, de lift was weer gemaakt. We hadden fysiotherapie wél afgezegd uiteraard maar helaas... het was even niet anders. Donderdag kon Geuko wel naar fysiotherapie en deed hij oefeningen in de ifloat. Hij liet ons weer eens versteld staan toen hij bewegingen liet zien in zijn ellenboog! Zo zie je maar weer dat herstel nog steeds mogelijk is. Wat gunnen wij dat Geuko zo!
Vrijdagmiddag kreeg Geuko visite van z'n vriend en zijn we samen naar Duitsland gereden voor een paar boodschappen en een heerlijk ijsje.
Al met al was afgelopen week slopend. Alles kost ons veel energie. Daarnaast bereiken ons ook hele vervelende reacties n.a.v. de crowdfunding. Vaak van mensen die totaal niet weten waar ze het over hebben, de situatie compleet verkeerd inschatten of 'gewoon' heel gemeen en kwetsend typen. Uiteraard wordt er dan gezegd 'trek het je niet aan' maar dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat ons allemaal niet in de koude kleren zitten.
We zijn zelf ook natuurlijk nog bezig met de voorbereidingen van onze vakantie, tussendoor... een strakke planning hebben we niet want er komt altijd wel iets om de hoek kijken waardoor alles anders loopt. Zoals we wel kennen moeten daarom ook nog veel dingen geregeld worden op het laatste moment. Daarnaast is het allemaal ook best wel weer spannend om met vakantie te gaan (met Geuko) en 'onze IC' te verplaatsen naar onze bestemming.
We wensen jullie een goed weekend en tot de volgende blog.