7448 28 07 2023 02 kleinAfgelopen nachten waren onrustig. Geuko sliep niet zo lekker en was regelmatig wakker. Wij dus ook... zo'n nieuw ritme is blijkbaar toch wel even wennen. Niet echt een planning en vooral hopen dat het beter weer gaat worden.
Woensdag middag kwam opa weer gezellig bij ons en mocht mee naar fysiotherapie. De loophulp is ondertussen echt te klein en om te voorkomen dat Geuko zich een verkeerde houding aan leert kunnen we voorlopig ook niet meer lopen. Er is een nieuwe loophulp aangevraagd maar zo altijd verloopt dat niet heel soepel. Tot die tijd gebruiken we de loophulp enkel om in te staan. Staand oefeningen doen, zoals knieën optrekken, benen bewegen enz. We kunnen er nog wel wat mee maar ideaal is het niet.
Donderdagochtend hadden we afgesproken met de verpleegkundige Geuko te gaan douchen. Dat is altijd een hele onderneming en is de laatste weken maar weinig tijd voor geweest. Uiteraard wordt Geuko elke dag gewassen maar even lekker douchen is heerlijk voor hem. Daarvoor gebruiken wij een  douche bed. Papa helpt Geuko uit bed te stappen en legt hem in het douche bed. Ons huis is nét groot genoeg om het bed van zijn slaapkamer naar de douche te rijden. Onze badkamer is zo aangepast dat er een douche bed staan kan (en met twee volwassenen is het ook gelijk wel vol). De verpleegkundige had Geuko al vaker gedouched dus ze kon zich helemaal redden. Wel is papa of mama in de buurt voor het geval er iets nodig is.
Donderdagmiddag ging Geuko weer naar fysiotherapie. Vanaf volgende week gaat Geuko nog 2x in de week naar fysiotherapie en is er eventjes geen ergotherapie.
Vanmorgen (vrijdag) stond er een bandenwissel op de planning. De banden van Geuko zijn rolstoel zijn versleten, dus wij belden enige tijd geleden met RSR. Dat gesprek verliep ongeveer zo.
'Geen probleem, wij sturen een monteur langs'.
'Wel zwarte banden he? Geen grijze, dat lijkt niet bij zijn rolstoel.'
'Jazeker meneer, zwarte banden geen grijze'
De deurbel ging en (gelukkig) een bekende monteur aan de deur. Hij bekeek even de banden en vervanging was inderdaad hard nodig.
Maar hij vroeg zich al vrij snel af 'maar hier moeten toch geen grijze banden onder? Want ik heb geen zwarte bij me.....'
Zucht..... serieus? De monteur kan er weinig aan doen als de opdrachten niet goed (of incompleet) doorgegeven. Hij bestelde direct zwarte banden en vond het nog niet nodig om tijdelijk de grijze te gebruiken. Nu maar hopen dat we voor onze vakantie alsnog nieuwe banden hebben.
We wensen jullie allemaal een goed en zonnig weekend. We hopen dat de zomer een beetje terug komt.