7377 26 05 2023 01 kleinDonderdagochtend maakte Geuko zijn huiswerk en had hij de tijd om zijn boekendoos af te maken. Dat is de laatste grote opdracht van dit schooljaar. Geuko heeft een boek gelezen en daar een presentatie over geven aan de hand van een aantal voorwerpen uit het boek. Met de praktische zaken, zoals knippen/plakken enz. helpt mama een handje maar Geuko heeft alles af gekregen en kan zijn boekendoos volgende week inleveren.
Na de lunch vertrokken papa en Geuko naar fysiotherapie. Geuko deed de routine oefeningen. De therapeut zag dat Geuko zijn benen steeds beter strekt! Dat is heel fijn om te horen. Geuko deed ook echt heel goed zijn best.
Aan het einde van de dag ontvingen we een email van de advocaat. Onze verzekering blijft vooralsnog voet bij stuk houden (en wil een behandeling voor Geuko in Amerika niet vergoeden) maar staan wel open voor een gesprek. Daarbij werd ook direct gemeld dat we geen verwachtingen mogen hebben maar de deur is niet 100% gesloten.
Aan de ene kant goed nieuws natuurlijk. Dus een gesprek gaat er komen.
Heel eerlijk zouden we de mensen van de verzekering eens willen uitnodigen bij ons thuis. Loop eens een dag/dagen/week met ons mee. Ervaar zelf eens hoe het is. Bekijk de situatie eens van ons kant. Door de ogen van zorgouders, ouders die alles over hebben voor hun kind, ‘s nachts veel te weinig slapen. Alles voor een betere toekomst. De oneerlijke verdeling en continu strijd voeren met alles.....
Wordt vervolgd.
Vrijdagochtend was Geuko al wakker voordat de verpleegkundige er was. Hij werd helemaal fris en fruitig in de rolstoel geholpen en kon na het ontbijt weer lekker naar school. Hij had een weddenschap afgesloten met juf. Een tijdje terug had hij een topografie toets en hij wist bijna 100% zeker dat hij een 10 zou halen. Hij sprak een weddenschap af met juf, een 10 dan koopt juf een chocolade reep. Geen 10 dan koopt Geuko een chocolade reep. Hij had een 10! Dus een heerlijke chocolade reep in the pocket!
In de middag was er weer toneelmiddag voor de bovenbouw. We merkten de afgelopen week iets aan Geuko zodra we het hadden over toneel. Zijn klas moest een dansje doen, stukje zingen enz. Eigenlijk een act waarbij Geuko niet mee kan doen. Eerder vond hij het wel leuk om 'een beetje' mee te doen maar hij kwam, heel dapper, zelf met de mededeling dat hij het eigenlijk niet langer wil zo. Hij wilde niet een beetje mee doen. Er bij staan en niet écht mee kunnen doen.
We begrijpen hem heel goed en vinden het ook heel fijn dat hij dit zelf aangeeft. Daarnaast wordt toneel gehouden op een podium, waar Geuko niet op kan. Dus hij staat er dan echt naast. Mama heeft dit aangegeven bij de juffen, Geuko wilde liever daar zelf niet over beginnen en vanuit de juffen gelukkig alle begrip. Een rollenspel of toneelstuk wat opgevoerd moet worden is een heel ander verhaal. Een dansje doen lukt gewoon niet. En ook niet een beetje.
We hebben er deze keer voor gekozen om niet te gaan kijken. Ook omdat Geuko geen 'rol' had maar vorige keer was nogal confronterend en werden we overvallen door emoties bij een bepaald liedje waar Geuko 'vroeger' op stond te dansen en dat nu niet meer kan.

Er staat een lang weekend voor de deur en daar kijken beide jongens naar uit. Geuko heeft al leuke plannetjes gemaakt met uiteraard ook zijn verkering. Het zonnetje gaat lekker schijnen dus daar gaan we van proberen te genieten. We wensen jullie een goed weekend en tot dinsdag.