7358 08 05 2023 04 klein

Dinsdag is meestal de drukste dag van de week. Geuko gaat niet naar school en er komt geen verpleegkundige. Betekent het dan dat wij alle zorg zelf doen op dinsdag? Nee gelukkig niet. Al jaren komt oma bij ons op dinsdag om ons te helpen in de zorg, huishouden maar bovenal ook voor de gezelligheid. Oma kan ging redden met de ochtend zorg en doet samen met papa de canulewissel. Na het ontbijt begint Geuko aan zijn huiswerk. Op dinsdag krijgt hij thuisonderwijs van mama. Meestal tot de lunch werkt hij aan de taken die juf hem heeft opgegeven. Dat ging vandaag ook weer prima. Ondanks dat hij nog wel een beetje moet wennen nu de vakantie weer voorbij is.
Na de lunch gingen oma en Geuko lopend naar de praktijk voor fysiotherapie. Omdat het waarschijnlijk ging regenen ging papa met de bus en nam de loophulp mee. Mocht het toch slecht weer worden kon Geuko mee terug in de bus.
Het is ruim 20 minuten lopen en ook dat vertouwen wij oma toe om alleen met Geuko te gaan. In geval van nood kan/mag oma handelen.
Het ging vandaag bij fysiotherapie heel goed! Geuko had voldoende energie en liet keurig zijn wat hij kan.
Ook gingen oma en Geuko lopend terug naar huis want het viel nog mee met de regen. Pas vlak bij huis begon het toch te regenen.
Op dinsdag na fysiotherapie heeft Geuko nog ergotherapie. De ergotherapeut komt altijd bij ons thuis. Naast het 'hulpmiddelen-wereldje' -waarin ze ons helpt, adviseert en zaken regelt- gaat ze vaak met Geuko zijn handen en armen aan de slag. Ook al is de kracht zijn rechterhand minimaal, het is heel belangrijk om wel alles met beide handen te proberen. Samenwerken, aangeven, vastpakken... enz. Ze verzinnen samen altijd hele leuke maar soms ook hele vieze projecten om lekker mee bezig te gaan. Vandaag viel het gelukkig mee qua smurrie. Geuko maakte oa met bloem, zout, kleur stof en baby olie een soort slijm. Geuko geniet hier enorm van en kan lekker kliederen.
Er stond nog een afspraak met het onderwijs team om de voortgang van Geuko op school en het thuisonderwijs te bespreken maar dat ging helaas niet door.
De dinsdag vliegt altijd voorbij en we zijn heel blij dat oma er de hele dag is. We hebben op zo'n dag toch echt een handje extra nodig al is het alleen al om ook af en toe even naar Gijs om te kijken.