7354 01 05 2023 02De tweede week van de mei vakantie is ondertussen begonnen. Vorige week hebben we een paar leuke uitstapjes gemaakt. Op koningsdag ging Geuko ‘s morgens met de verpleegkundige over de rommelmarkt in Winschoten. Het was een enorme drukte maar Geuko gaf geen kik. Hij vond het eigenlijk best leuk. ‘s Middags zijn we samen naar Loppersum, bij opa en oma, gereden om ook daar even te kijken op de rommelmarkt en het koningsfeest. Opa had geregeld dat wij met onze bus gewoon door het dorp mochten rijden want alles was afgezet. Gijs bleef logeren en ‘s avonds hebben wij thuis lekker eten besteld want dat wilde Geuko heel graag. Onder het genot van de festiviteiten op tv bleven papa en Geuko extra lang op, terwijl mama al naar bed ging.
Zaterdag bleef Gijs een nachtje langer logeren en dat gaf ons de kans om een dagje naar Oldenburg te gaan. De verpleegkundige wilde graag mee en we hadden een hele gezellige lange ochtend.
Zondag werd Gijs weer thuis gebracht en we hadden hem best gemist! Het was voor zowel Gijs als ons heel fijn dat hij een paar dagen bij opa en oma was maar het was ook heel fijn dat hij weer terug was.
Voor Gijs even geen verpleegkundigen over de vloer, even opa en oma voor zich zelf, geen 'gedoe' van Geuko, even geen rekening houden met alle beperkingen en geen alarmen ‘s nachts. Gewoon even weg van alles. Toch een paar kleine traantjes bij terugkomst van blijdschap want het was allemaal best een beetje spannend.
Vandaag was er wéér iets bijzonders in Winschoten. Omdat het de dag van de arbeid is (en de Duitsers massaal naar Winschoten komen winkelen) wordt er elk jaar een 'Duitse Dag' georganiseerd met een braderie. Dat leek Geuko ook wel weer leuk en ging samen met zijn verpleegkundige even koekeloeren en samen lunchen. De braderie viel allemaal wat tegen en het was ook helemaal niet druk. ‘s Middags werd het zelfs 18 graden en speelden de jongens lekker buiten.

Waar we ons wel een beetje zorgen om maken is Geuko zijn rug. Hij klaagt sinds twee dagen over pijn. Gisterenavond in bed was het behoorlijk vervelend voor hem. Hij kon wel goed aangeven waar het zat en wat voor pijn het was.
Vanmorgen hebben we de orthopeed gebeld en werden ‘s middags terug gebeld. Even waren er toch wel zorgen (van zowel ons als de orthopeed) om de groeistaven maar nadat papa duidelijk de klachten vertelde kon de assistente ons in eerste instantie gerust stellen. Wel hebben we woensdag een telefonische afspraak met de orthopedisch chirurg om tóch even het 1 en ander door te nemen. Geuko heeft geen constante pijn maar af en toe, licht zeurend gevoel wat hij anders niet had.
Komende drie dagen zullen weer een beetje 'normaal' zijn want fysiotherapie en ergotherapie gaan gewoon door.
We wensen jullie nog een paar fijne zonnige dagen deze vakantie (voor de kinderen) en er komt een nieuwe blog aan het einde van de week.