schoolreisVandaag ging groep 5 op schoolreis. We hadden er afgelopen weekend niet echt meer over gepraat. Geuko begon er zelf ook niet over. De verpleegkundige kwam wel gewoon maar mocht een uurtje later van ons komen.
We hadden met Geuko afgesproken dat hij zijn uitje nog tegoed kreeg van ons.
Mama bracht Gijs naar school en we zagen de grote touringcar al staan. 'Geuko gaat niet mee hè mama?'
'Nee lieverd, ze gaan naar een pretpark'
'Ik vind het echt stom dat Geuko in een rolstoel zit...........'
Slik.... het was niet leuk om zijn blije klasgenootjes te zien. Niet dat we hun geen leuke dag gunnen, in tegen deel! Het is confronterend. Misschien nog wel meer voor ons dan voor Geuko.
Met tranen in de ogen liep mama terug naar huis. Bah, weer zo'n moment dat moeilijk blijkt.
Gijs vertelde tussen de middag dat groep 3 en 4 de bus nog had uitgezwaaid waarna Gijs nog zei: ' Geuko, we kunnen wel een keer naar de dolfijnen gaan, of de apenheul. Dat is veel leuker dan een pretpark' .
Dat Geuko niet mee ging op schoolreis is niet ten nadele van school. Ze weten ervan, keuzes en planning worden al ver van te voren gemaakt en nemen ons voorstel mee voor volgend jaar. Om bijvoorbeeld naar een dierentuin ofzo te gaan.
In de ochtend heeft Geuko zich overigens prima vermaakt en deed het rustig aan. Beetje spelen en beetje gamen. In de middag gingen papa en mama boodschappen doen en wilde Geuko graag mee. Hij was helemaal in zijn element en bedacht lekkere gerechten en nog gezond ook.
Aan het einde van de middag bracht zijn juf nog een paar huiswerk taken voor morgen en woensdag want naar school gaat Geuko niet deze week omdat we woensdag naar Utrecht moeten. Daar vertellen we morgen in de blog meer over.