6897 10 05 2022 02Vandaag was weer een dinsdag zoals van ouds. Dat wil zeggen; thuiswerken, oma de hele dag erbij (mantelzorg), fysiotherapie en ergotherapie. Best wel weer een drukke dag en in de middag al behoorlijk warm.

Oma meldde zich om 08.00 uur en kon gelijk aan de slag bij Geuko, hij was ook al wakker. Tijdens de verzorging wordt er aan 1 stuk doorgekletst. Dat was ook nodig want we hadden Oma natuurlijk een weekje gemist door de ziekenhuis opname afgelopen week.
Geuko vertelde alle belangrijke zaken en was vooral lekker aan het ouwehoeren. Gelukkig kan Oma er goed mee om gaan.
Na het ontbijt begon Geuko met zijn huiswerk. Mama bleef bij hem, net als anders. Juf had nog niet zoveel huiswerk op geschreven dus dat gaf ons ook mooi de ruimte om te weanen (= oefenen om zelf te ademen zonder beademingsmachine, trainen van zijn ademhalingspieren). Zoals jullie ook al wel eerder hebben kunnen lezen in onze blogs, hebben we een doel met de arts afgesproken; 2x 30 minuten 'los' per dag. In het ziekenhuis lukte te 19 minuten op z’n langst. Dat ís ook knap maar genoeg werk aan de winkel.
De ene dag lukt het goed de andere dag niet. We proberen elke poging wel positief te eindigen om Geuko geen slecht gevoel te geven.
Vol vertrouwen begon hij aan de eerste poging en raakte na 6 minuten in paniek. In het ziekenhuis hebben de specialisten gezien dat tijdens het weanen zijn lichaam heftig reageert. Geuko krijgt het gevoel benauwd te worden terwijl zijn waardes goed blijven. Het is een soort paniekerig gevoel máár echt benauwd is hij niet. Hij denkt het, krijgt dat gevoel. De arts zei: 'Het zit voornamelijk in zijn koppie' JOH! Dat roepen wij al jaren! Maar hulp hiervoor krijgen?! Is er niet.
Na 6 minuten zette mama de beademing weer aan. Toch een beetje teleurgesteld. Geuko weet dat hij meestal na 4-6 minuten het moeilijk krijgt. Soms lukt het om hierdoor heen te prikken.
Zo dapper als dat hij is, wilde hij nog eens proberen. Ondertussen een leuk spelletje erbij op Roblox en let op: Geuko was zonder grote 'problemen' een half uur van de beademing af!!!! Kanjer!! Geuko riep direct oma: 'Het is 30 minuten gelukt oma!'
Wat zijn we trots op deze jongen!
In de middag ging Geuko met oma en papa lopend naar fysiotherapie. Daar was het ook best wennen, het was immers al weer een poosje geleden. De ergotherapeut deed het vervolgens rustig aan en liet Geuko lekker een beetje rommelen met haar leuke friemeldingetjes.
Het was vandaag weer fijn dat oma er was, dat het weanen zo goed ging en dat we de drukste dag van de week weer hebben doorstaan!