6879 04 05 2022 02De zon schijnt tussen de gordijnen door naar binnen het is tijd om weer op te staan om naar Geuko te gaan. Geuko was al wakker want er is zo vroeg in de morgen veel rumoer op de afdeling ook zijn buurman had de nodige actie om zijn persoon. Ok, daar gaan we weer, ons beste beentje voor zetten. Alles van gisteren even resetten en door. Geuko doet het maar even en wij slepen hem er door heen waar we kunnen.
Bij het ochtend ritueel hoorde ook een canule wissel. Een verpleegkundige in opleiding voor ic verpleegkunde keek mee, Geuko vond het allemaal wel prima. Na het ontbijt kwam de adem fysiotherapeut met assistent, CTB verpleegkundige, pedagogisch medewerker om te helpen met weanen, mee kijken/ mee helpen met de adem oefeningen en zijn beademingsmachine monitoren.
Geuko wilde weer naar de hal want daar was het rustiger. Schijnt toch dat hij met rust en ruimte het beter kan. Daar gaan we, eerst adem oefeningen 4 seconden in, 4 seconden uit, dat een paar keer en de therapeut drukt dan zijn borstkast in. 4 seconden in dan 8 seconden uit dat is heel zwaar voor Geuko maar het lukt redelijk. Hij haalt dan teugen van 1200ml terwijl hij normaal tussen de 170 en 350 ml zit. Dan gaan we los liggen. Meneer haalt 16 minuten. Op het einde gaat toch zijn hartslag aardig omhoog. De ademtherapeut noemde het ook om een slaapstudie te doen omdat hij ‘s nachts net zo actief is als overdag met hartactie en bewegen. We willen dingen uitsluiten maar er is een enorme wachtlijst. We gaan zien waar dit heen leidt.
Maar dan nu de beloning: een dagje centrum Utrecht. Eerst met de tram , dan kom je aan op het centraal station. Een mega groot station. Hij keek zijn ogen nu al uit onze treingek. Eerst winkelcentrum Hoog Catharijne in. We keken onze ogen uit hoe groot dit is. En zo loop je het oude centrum in met de grachten, terrassen, mooi gevels. Eerst het domtorentje halen, een grote bonbon met melkchocoladevulling. Opeten bij de oude gracht. Dan onder de Domtoren door gelopen en terug,
Op naar de beurs op het terras Neude, lekker burger eten in de zon bij bierlokaal de Luifel. Dan terug via het winkelcentrum, we wilden via een tunnel maar die werd geblokkeerd door een auto dan maar direct door naar het centraal station om bubble tea te proberen. Het was niet zon succes maar we hebben wel een tijd treinen kunnen kijken en met mama beeld bellen. Op de weg terug in de tram werd Geuko helemaal door het dolle, er reed een dubbele ICE trein mee naast ons op het spoor. Dat maakte de dag wel af. Eenmaal terug op zijn kamer was zijn buurman verhuist naar een andere afdeling. We hebben gezond avond gegeten en daarna nog even weanen, kijken of het lukt. 6887 04 05 2022 10Doordat er op de afdeling nu een serene rust heerst lukt het hem, hij doet even 19 minuten!! Met moeite maar het lukt!! Een geslaagde dag. Het is veel geregel, begeleiding, geduld maar we komen ergens. Het kost veel energie maar hier doen wij het voor zodat Geuko zonder zorgen dit kan doen. Als het hem goed gaat, houden wij er ook een voldaan gevoel aan over. Dit moeten we blijven vasthouden en op naar morgen. Geen idee wat er op het programma staat, dat zien we dan wel.
Tot morgen!!