6828 07 04 2022 01Afgelopen nacht rond 02.00 uur schrok mama wakker. Een alarm ging al geruime tijd af! De beademingsmachine! Circuit ontkoppeld! Verder geen saturatie alarm of Geuko die zelf op de bel drukte. Ondertussen werd papa ook wakker en vloog uit bed. Lieve help, wat een schrik.
Zo'n 15 minuten (dat konden we aflezen uit de machine) werd Geuko niét beademd. Waarschijnlijk is, doordat Geuko draaide, de swivel los gegaan van het koppelstukje naar de slang. Papa sloot alles weer aan en Geuko werd in paniek wakker. Zijn saturatie dipte naar 72 maar kroop gelijk weer terug naar normale waarde. Papa is een poosje bij Geuko gebleven totdat hij weer sliep.
Als dat nog niet genoeg was gebeurde dit rond 05.00 uur nog eens! 'Gelukkig' sliepen papa en mama niet heel diep, door de schrik, en kon papa gelijk de boel wéér aansluiten. Van deze keer heeft Geuko niks gemerkt, hij was wel diep in slaap.
Hoe is dit mogelijk vraag je, je nu af... dat vroegen wij ons ook af natuurlijk maar denken dat het komt doordat de swivel en het koppelstukje nat/vettig waren, daardoor niet goed in elkaar schoven. Dit kan door inhalatie resten, niet goed schoon of gewassen met een verkeerd middel. We noemen dat zelf altijd 'spekkig'. Gelukkig hebben we voldoende op voorraad en hebben alles vervangen en deze spelbrekers maar weg gegooid.
Pas rond 09.30 uur werd Geuko wakker van papa. We hebben hem maar even laten slapen en hadden óók het idee dat hij niet helemaal fit is door de vaccinatie.
Eenmaal in de stoel hebben we even gepraat over het nachtelijk avontuur, we hebben het tegenover Geuko maar zo positief mogelijk gehouden en gezegd dat 15 min zonder beademing, liggend, onwijs sterk is!
Het greep ons in ieder geval nog al aan. We pushen Geuko zo om zelf te draaien in bed en zo weinig mogelijk ons te bellen en dan gebeurd er dit. Het vertrouwen in zijn lijf was ver weg gezakt en dit soort fratsen kunnen we niet gebruiken natuurlijk.
Geuko was er, zoals altijd, best relaxed onder. Hij was nog wel erg moe en zag wat bleekjes. Op school hadden ze vandaag een paasontbijt. Geuko moest dat helaas missen maar mama maakte voor hem ook een mooi ontbijtje om tóch een beetje mee te doen.
Zijn huiswerk is wél allemaal gemaakt, dat lukte hem boven verwachting allemaal prima. Zo'n dag thuisonderwijs met onze eigen planning is dat ideaal. Na zo'n vervelende nacht, even kunnen doorslapen en beginnen aan het schoolwerk terwijl de klasgenoten al de hele ochtend er op hadden zitten. We zijn nog steeds erg dankbaar dat we het zo hebben kunnen regelen met de basisschool.
Fysiotherapie lieten we ook gewoon doorgaan vanmiddag en Geuko was lekker op dreef. Steeds papa een beetje irriteren maar ondertussen wel zijn best doen gelukkig.
We duimen op een goede nacht, zodat Geuko morgen weer fris en fruitig naar school kan.