6825 06 04 2022 03Geuko werd vanmorgen voor 07.00 uur al wakker. 'Mag dat ding van m'n oor?' Hij bedoelde het klemmetje aan zijn oor van de Sentec meter. Natuurlijk mocht dat, hij was de hele nacht aangesloten.
Gisteren tijdens de meting in de stoel zagen wij al dat zijn co2 laag was. In bed leek het prima. Ook zagen we direct de grote verschillen in de Sentec waardes en de waardes die de Massimo aangaf ( dat is de saturatie meter die wij thuis hebben en zo vaak ruzie mee hebben door valse alarmen). Soms zelfs een verschil van 4 - 6 procent in saturatie. Massimo: 92. Sentec: 97. Niet gek dat wij ‘s nachts vaak het alarm horen terwijl er niks loos is. Het is een algemeen bekend probleem binnen CTB en ze zijn al jaren aan het zoeken naar betere saturatie meters.
Maar goed, Geuko sliep redelijk en de nacht beademing staat waarschijnlijk beter dan de dag beademing. De medewerker van het CTB heeft het apparatuur rond 11.00 uur opgehaald en gaat alles uitlezen. Hierover zal onze CTB arts ons vast bellen.
De verpleegkundige ging met Geuko naar school en dat ging goed. Geuko had een fijne dag op school. Zelfs het weanen is weer gelukt!
Opa kwam na de lunch weer een middagje bij ons en ging mee naar fysiotherapie. Dat moest wel weer met de bus want het regende aan 1 stuk door. Geuko deed extra zijn best voor Opa en kon zelfstandig zitten (zonder nekbrace)!
Toen ze weer thuis waren, kwamen er snacks, thee en de iPads op tafel want Opa kreeg een middagje Roblox les van Geuko. Opa en Geuko gamen vaak samen online. Maar soms snapt Geuko het net iets beter dan Opa. Via de chat kan Geuko vaak wel wat uitleggen maar gezellig naast elkaar aan tafel wil dat natuurlijk veel beter. Dus ze gingen een aantal spelletjes langs en Geuko gaf tekst en uitleg aan Opa. De middag vloog voorbij. Tussendoor lukte het weanen ook eventjes, niet zo lang vandaag maar dat maakt helemaal niks uit. Geuko had een hele gezellige middag samen met Opa.

Sinds de laatste opname in het WKZ zijn wij in contact gekomen met een actrice (o.a. van Zapp en Avrotros). Ze is erg onder de indruk van Geuko én zijn avontuur. Ze stuurde zelfs een beterschap kaartje en cadeautjes. Ondertussen zijn we een paar ideeën verder en kunnen hopelijk daar binnenkort meer over vertellen. Wie weet zien jullie Geuko weer eens verschijnen op de Nederlandse Televisie!
6826 06 04 2022 04    6827 06 04 2022 05