6809 29 03 2022 02Geuko werd vanmorgen wakker van zijn broertje die op tijd uit bed moest voor school. Niet lang daarna kwam oma er ook al aan.

De dinsdag ochtend verliep zo als anders. Oma nam de zorg op zich en ging ontbijten met Geuko. Papa en mama zijn dan wel in de buurt maar oma redt zich prima alleen.
Na het ontbijt ging Geuko aan zijn huiswerk beginnen. Mama hielp hem daarna. Geuko heeft geleerd voor een toets en maakte alles van het lijstje van juf.
Ook hebben we een nieuw plan gemaakt om te weanen. Weanen is het ontwennen van de beademing. Zelf ademen zonder machine. We hebben afgesproken dat we ‘s morgens een momentje weanen en
‘s middags. Het maakte niet zoveel uit hoelang, eerst maar weer wennen aan deze training (wel in ieder geval 1 minuut). Ja training, want dat is het voor Geuko. Zelf ademen is zwaar. Maar het wordt niet beter als je niet traint. Kleine stapjes en vertrouwen opbouwen. Dat is hier heel belangrijk. En.... uiteraard een beloning.
Het lukte ‘s morgens 3,5 minuut en ‘s middags direct na de lunch 3 minuten. Voor een nieuwe start is dit super knap!
Oma maakte Geuko klaar om samen naar fysiotherapie te lopen. De training op dinsdag is 2x achter elkaar uitgevallen door ziekte dus het was even weer wennen voor Geuko. Het lukte wel om te zitten, met zijn hoofd los. Ook het gaan staan ging, maar was wel moeilijker.
Gelukkig was het weer nog prima en konden ze ook terug lopen naar huis. Eventjes pauze en daarna kwam onze ergotherapeut. Ze had een andere ergotherapeut meegenomen om samen het zit probleem te bekijken. Ze zijn beide van mening dat de zitting niet goed is. Ons voorgevoel bleek dus goed. Ze hebben samen van alles bekeken en bedacht. Binnenkort trekken ze er een hele ochtend voor uit om dit samen te gaan aanpassen. Ook met de specialist van RSR er bij. Hopelijk heeft Geuko tot die tijd geen grote hinder van deze zitting en kan hij het volhouden.
Alles duurde zolang dat er eigenlijk geen tijd meer was om nog wat gezelligs met oma te doen. De dag vloog voorbij, eigenlijk zoals elke dinsdag bij ons.
We zijn blij dat oma er bij is voor een extra handje op zo'n dag want het is soms behoorlijk hard werken bij ons thuis.