6803 24 03 2022 01Vanmorgen tussen 07 en 08 uur zou Geuko zijn rolstoel worden opgehaald. De nieuwe kuip (zitting) was klaar en moest gemonteerd worden, hoofd werkplaats staat in het midden van Nederland. De rolstoel zou worden opgehaald en tussen 17 en 18 uur weer terug gebracht worden. Normaal duurt het wel langer maar voor Geuko hebben we dit kunnen afspreken. Ze beloofden dat de rolstoel dezelfde dag terug was....................
Rond 08.30 uur was RSR er. De medewerker die de rolstoel kwam op halen wist vrij weinig van de afspraken. Hij wist alleen dat hij de rolstoel naar de werkplaats in Winschoten moest brengen... Hij zette de rolstoel in zijn bus en we zagen hem wel racen. Oei als hij maar voorzichtig doet. Wij zijn er zo zuinig op. Het zijn Geuko zijn 'benen'. Wij vroegen ons echt af of dit wel goed zou komen en besloten rond de middag te bellen met RSR.
Intussen was Geuko wakker. We hebben hem een nieuwe coupe gegeven en daarna lekker lang gedoucht. Daarna moest hij terug in bed en hebben we een beetje huiswerk gemaakt.
Lunchen deden we ook samen op Geuko zijn kamer. We hebben de tafel verplaatst, stoelen erbij... we maakten er wat van.
Papa belde met RSR en wat bleek?! Alles was wél in orde. De specialist was vandaag toevallig in Winschoten en kon in Winschoten werken aan Geuko zijn rolstoel. Beter nog, de rolstoel was al bijna klaar! Het was toen 13.30 uur.
Mama ging met Gijs mee naar school, er was een workshop en daarna feest. Ontzettend gezellig en daarom extra balen dat Geuko het moest missen.
Ondertussen arriveerden RSR en (natuurlijk tegelijk) de fysiotherapeut, die vandaag aan huis zou komen, bij ons thuis. Zo hadden we alsnog een handje extra maar de kuip was niet in 1x goed. De zitting moest aangepast worden en dat kon gelukkig redelijk goed met het gereedschap wat ze bij zich hadden. Het lukte maar..... niet perfect. Misschien is het een kwestie van wennen, misschien is het gewoon echt niet goed. Geuko bleef in de stoel, inmiddels was het rond 15.00 uur. Tussendoor heeft de fysiotherapeut geoefend met Geuko hoe hij het beste kan draaien in bed, lekker gaan liggen, zelf! Vooral dat zelf doen is belangrijk, zodat hij niet voor elke scheet belt ‘s nachts.
Al met al kon Geuko gelukkig nog in de stoel zijn avondeten nemen en hopen we dat het nu wel goed zit, letterlijk en figuurlijk want zo'n dag in bed en zonder rolstoel is niet leuk! Beseffen dat hij zo afhankelijk is van zijn rolstoel doet zeer, met de zon hoog aan de hemel en een duwrolstoel in de hoek die niet, nog steeds niet,  te gebruiken is......