6797 22 03 2022 03Weer een slechte nacht. Veel wakker, woelen, niet in slaap kunnen komen en weer loze alarmen.
Gelukkig was oma er ‘s morgens om ons te helpen. Ondanks dat Geuko best moe was maakte hij zijn huiswerk allemaal af.
Fysiotherapie viel uit in de middag dus we besloten een poging te doen om te fietsen.
Oma gaf Geuko een opfris ronde en papa en mama verstelden de fiets.
Geuko heeft ruim een jaar niet gefietst. Dit kwam met name door zijn rug, aanstaande operatie (die vervolgens werd uitgesteld) en slechter weer.
Voor ons een hele uitdaging want hoe kregen we Geuko in de fietsstoel?! Normaal tilden we hem maar dat is nu met de staven in zijn rug niet meer te doen. Dus Geuko moest zelf gaan staan, uit zijn rolstoel, op een krukje en zo naar zijn fiets. Dat ging nog makkelijker dan het nu klinkt. Blijkbaar hadden we goed gemeten want de stoel, het stuur enz. stonden direct goed. Ook zijn neksteun kregen we in de goede positie. Benen en voeten vast, gordels om, armen en schouders veilig, beademing er op... ga zo nog maar even door. Zo'n eerste keer kost veel tijd. Te veel tijd. Ruim 50 minuten. We waren bijna klaar om te gaan en Geuko kreeg veel pijn! Echte pijn! Hij wilde zelfs niet eens meer fietsen en moest zo snel mogelijk terug in de rolstoel. Hij verloor het gevoel in zijn voet en tenen en klaagde over zijn knie. Hij huilde en werd heel boos.
Wij baalden als een stekker maar zagen ook Geuko zijn pijn en tranen. Zelfs met 3 volwassenen was het zweten om hem weer terug in de stoel te krijgen...
Gelukkig werd het in de rolstoel direct beter! Dat was een enorme opluchting want we waren al bang dat er iets kapot zou zijn gegaan in zijn rug of dat er iets niet goed zat in de heupen.
En daar stonden we dan, huilende Geuko, gefrustreerde papa en mama. Gelukkig had oma een goed idee en ging even met Geuko wandelen. Even de neus in de wind.
We vertelden even later ons avontuur aan de ergotherapeut en samen maken we een plan van aanpak. Nieuwe aanpassingen aan de fiets, nieuwe poging om te gaan fietsen en vooral hopen op een positieve volgende ronde!
Daarna gebeurde er iets, als of hij het aanvoelde, Gijs kwam uit school en ging direct met Geuko spelen. Geuko was bezig met speelzand van de ergotherapeut. Als of Gijs in de gaten had dat Geuko opgevrolijkt moest worden.