Vandaag kon oma weer bij ons komen om te helpen. Geuko werd wakker vlak nadat oma er was. Gijs ging naar school en oma deed de zorg bij Geuko. De week werd even doorgenomen en blijkbaar is er weer veel besproken, waar papa en mama niks van hebben gehoord.
Mama zette na het ontbijt Geuko aan het werk. Juf had een beetje huiswerk opgeschreven en er lag nog een ander project 'Studievaardigheden'. Dat was best moeilijk en achteraf bleek dit dus ook ter voorbereiding te zijn op groep 6.
Geuko ging met oma en papa naar fysiotherapie. Weer een stuk gelopen in de loophulp en daarna zittend oefeningen gedaan. Onze ergotherapeut zou daarna bij ons thuis komen maar i.v.m. besmettingen dichtbij haar toch besloten om af te zeggen.

6619 25 01 2022 01Na aanleiding van het afschaffen van de quarantaine regels voor kinderen onder de 18 jaar hebben wij moeten besluiten om beide jongens tot de operatie thuis te houden. Het risico wordt te groot komende week. Als een klasgenoot wel naar school mag terwijl zijn/haar moeder of vader corona heeft en omdat wij het idee hebben dat op school lang niet iedereen het testen serieus neemt kunnen wij niet anders dan het zekere voor het onzekere te kiezen.

Vanmiddag had mama een afspraak met de juf van Geuko. We hebben de operatie besproken en hoe komende weken er ongeveer uit gaan zien. Het is erg sneu voor Geuko dat nu blijkt dat hij voorlopig zijn laatste schooldag dus al gehad heeft en had dit zelf natuurlijk ook graag anders gezien.
Het was ontzettend fijn om te horen dat juf (en de school) in alles meedenkt en veel begrip heeft voor onze keuzes.

Omdat mama nu al vanaf groep 3 Geuko thuis begeleid met school is het loslaten en er op vertrouwen dat het goed komt best lastig.
We doen al twee jaar onze uiterste best om Geuko onderwijs te laten volgen op school en thuis. Hij mist veel maar blijft wel op gemiddeld niveau van zijn groep. Daar werken we samen hard voor en steken we veel tijd en energie in.
Na de operatie zal hij ongeveer 6 weken uit de roulatie zijn en afhankelijk van zijn herstel daarna langzaam aan weer kunnen beginnen met schoolwerk.