6618 24 01 2022 01Geuko werd vanmorgen erg vroeg wakker. Hij had last van een vervelende kriebel in zijn keel. Nadat hij ons meerdere keren wakker belde (via zijn noodknop) besloot papa om er maar uit te gaan en voordat de verpleegkundige er was zat Geuko al in zijn stoel. Ze kon gelijk helpen met het ontbijt en zo hadden we een hele vroege start van de week.
Geuko ging naar school, dat was al een hele drempel voor ons. Maar... omdat er cito toetsen zijn deze week namen we, voor de zoveelste keer, toch de gok.
Bij ons op school zijn nu 2 klassen thuis, door ziekte/ geen vervanging. En zowel in de klas van Gijs als in de klas van Geuko zijn nu 2-3 kinderen thuis met corona en/of quarantaine door ouders met corona. Gelukkig werd ons dit gemeld door de juffen tijdens de middag pauze. Omdat er niet direct contact geweest is lieten we de jongens ‘s middags wel naar school gaan. Er zat immers een heel weekend tussen en deze kinderen waren niet op school.
Toch gierden de twijfels en zenuwen door ons lijf. Met een week in de operatie! Raakt 1 van ons besmet of verkouden/ anders ziek.... heeft dat direct gevolgen voor de operatie.
Op school ging alles goed, de eerste toetsen zijn gemaakt.
Later in de avond lazen we over de versoepeling m.b.t. de quarantaine regels voor kinderen tot 12 jaar. Daar schrokken we van! Het kan toch niet waar zijn?! Mocht dit door gaan, en dat horen we pas morgenavond, is de kans groot dat onze jongens voor de operatie aan niet weer naar school gaan.
We kunnen nu geen risico's nemen.....