6608 12 01 2022 01Vanmorgen ging Geuko naar school. We hebben met hem kort gesproken over ruzie en irritaties. Gelukkig was het vandaag rustiger in de klas. Zo'n fase heeft Geuko nog niet eerder meegemaakt (op ruzie met zijn broertje na dan).

Het is ontzettend leerzaam maar tegelijkertijd ook best moeilijk om te horen, voor ons als ouders. Vroeg of laat zullen er vervelende situaties ontstaan en kinderen zijn onderling vaak eerlijk en best hard naar elkaar. Maar een klasgenootje in rolstoel ga je niet pesten...
We hebben inmiddels de juffen en schoolleiding ook geïnformeerd over de aanstaande operatie. Geuko wil er niks over kwijt in de klas. Mama gaat volgende nog even met de juffen praten over alles wat er bij komt kijken.
Geuko kwam een stuk vrolijker dan maandag uit de klas. Thuis snel opfrissen, lunchen en door naar fysiotherapie. Vandaag kwam opa niet dus papa ging met Geuko en mama bleef bij Gijs.
Geuko liet ons weer eens verbazen: als of het niets was ging hij helemaal zelf staan!!
Om even een beeld te schetsen: Geuko zit op een therapiebank. Met corset en nekbrace om. Zo kan hij zelfstandig zitten. De bank staat zo laag dat hij met zijn voeten op de grond staat. De oefening die hij vervolgens moet doen is, staan-zitten-staan-zitten, 3 rondes van 10x. De therapeut zit tegenover hem en begeleid deze beweging. Op een gegeven moment had de therapeut hem niet meer vast.... en hij staat helemaal zelf op en gaat vervolgens weer zitten!
Hij was zo enthousiast dat zijn benen er zeer van deden. Ook wel logisch, want doe het hem maar eens na, z├│nder af te zetten met je armen (want dat kan Geuko ook niet).
Thuis gingen Geuko verder met gamen, dat had hij dik verdiend.