6603 06 01 2022 01Vaccinatie dag voor papa, mama én Geuko.
Vanmorgen waren er weer twee verpleegkundigen voor Geuko. Hij was al wakker want hij keek er naar uit dat S. als verpleegkundige kwam vandaag. Ze zou namelijk chips voor Geuko meenemen, die hij gezien had op TikTok. Hele hete chips. Dolblij was hij toen hij de zak zag. Uiteraard wel eerst ontbeten en daarna een hapje geprobeerd. Super hot! Maar wat een leuke proef. Iedereen moest even proeven en de 1 keek nog zuurder dan de ander. Geuko had ontzettend veel lol. In de ochtend ging eerst mama voor de booster prik naar Scheemda en later in de ochtend papa. De vorige keren kozen we er bewust voor om niet op dezelfde dag te prikken. Mochten we er ziek van worden, de zorg voor Geuko gaat 24 uur door... en dan is het niet handig dat we beide ziek ervan zijn. Deze keer zat er anders ruim een week tussen en we wilden beide toch graag zo snel mogelijk de booster i.v.m. de oplopende cijfers.
We kregen helaas een telefoontje van de fysiotherapeut, niet fit, geen therapie.
Geuko vond het niet erg, nog even genieten van de vakantie.
Rond 15.30 uur werden we gebeld door de GGD. Om 16.00 uur kon Geuko gevaccineerd worden bij de huisarts! Huh, zo ineens toch?
Voor de kerst kreeg Geuko een oproep voor de vaccinatie. In overleg met de huisarts leek het ons verstandiger om niet naar een priklocatie te gaan. Logistiek niet ideaal en zonder risico's zeker niet. De huisarts beaamde onze issues.
De huisarts deed haar best, de GGD ook en uiteindelijk moest het RIVM er ook nog mee bemoeien. Een vaccinatie geven buiten de standaard richtlijnen om is voor deze instanties onwijs lastig. Het heeft 2 weken geduurd maar met akkoord van het RIVM, heeft de GGD vanmiddag 1 kindervaccinatie gebracht naar onze huisarts en daar is Geuko aan het einde van de middag gevaccineerd. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen.
Geuko schijnt het eerste kind te zijn in deze regio die 'gewoon' bij de huisarts geprikt werd.
Geuko was heel dapper en gaf weinig om het prikje. Uiteindelijk hebben wíj de keuze gemaakt voor hem om wél te vaccineren. Maar wij denken dat Geuko zelf ook wel degelijk bewust is van het doel van het vaccin. Vanuit onze community uit Amerika horen we allemaal goede berichten van de gevaccineerde AFM patiënten, die inmiddels ook al de boosters krijgen.
Maar het blijft spannend natuurlijk.