6562 18 11 2021 02Vandaag een blog over woensdag en donderdag (vandaag). Geuko ging woensdag naar school. Gelukkig maar weer want hij was maandag niet geweest. Hij keek er naar uit en kwam ook weer heel vrolijk uit school.
Opa had zijn plannen gewijzigd en kon toch bij ons komen in de middag. Omdat opa de vorige keer mee ging naar fysiotherapie bleef hij deze keer bij Gijs. Zo ontzettend belangrijk dat Gijs ook even gezellig alleen met opa kan spelen terwijl mama, papa en Geuko naar fysiotherapie gingen.
Bij therapie ging alles zijn gangetje en dat klinkt misschien een beetje saai maar Geuko laat elke keer weer verbetering zien. Ook al zijn de stapjes zo enorm klein soms. Als we nagaan vanwaar hij komt en zien hoe hij nu is zijn we al enorme stappen verder. Het weanen lukt weer beter, hij wordt sterker en sterker in zijn handen, rug, nek en benen. De ene week blijft het stabiel en heeft Geuko niet zo veel zin, de andere week maakt hij een enorme klapper en doet hij ons allemaal weer verbazen.
Mama en Geuko zijn lopend teruggegaan naar huis en daarna kon Geuko nog even lekker met opa gamen. Ze spelen online samen Roblox en wij hebben veel bewondering voor opa zijn kunnen wat betreft de spelletjes die hij samen doet met Geuko. Zo'n uurtje naast elkaar zitten gamen is ook nog eens leerzaam, voor beide. Geuko legt opa haarfijn uit hoe een spel werkt en legt het ook duidelijk in stappen uit. Hij kletst aan 1 stuk door en opa luistert aandachtig en volgt de stappen zodat het uiteindelijk lukt allemaal. Dat is mooi om te zien!
Vandaag, donderdag, zijn we weer thuis aan de slag gegaan met het schoolwerk. Er was geen verpleegkundige (zoals altijd) en dan verdelen papa en mama de zorg. Mama doet het onderwijs en papa ‘s middags therapie. De laatste dagen heeft het thuisonderwijs wat meer aandacht nodig want her en der mist er soms een schrift of voorbereiding voor een toets. Gelukkig heeft mama korte lijntjes met de juffen en kan mama altijd eventjes in de klas spulletjes ophalen (we moeten op de dagen dat Geuko thuiswerkt immers wel naar school met Gijs).  Morgen heeft Geuko een toets van Aardrijkskunde en dat interesseert hem dus de toets lijkt hem niet moeilijk. De klas heeft de toets vandaag al gemaakt, Geuko mag morgen.