6555 11 11 2021 01Geuko heeft vanmorgen weer thuis gewerkt met zijn schoolopdrachten. Halverwege stelde hij zelf voor om ook nog even te gaan6557 11 11 2021 03 weanen (trainen om zelf te ademen). Sinds de beademingsinstellingen aangepast zijn in Utrecht hebben we ook afgesproken om opnieuw te oefenen zonder de beademing. De arts gaf aan dat het niet een enorme strijd moest worden, 1 minuut 2x per dag was ook oké. Maar..... vorige keer lukte 5 minuten dus Geuko wilde een dealtje sluiten, 15 minuten zonder de beademing voor een nieuw tegoed op Roblox. Deal. En.... het lukte! Het koste hem wel een beetje moeite maar dat gaf geen problemen. Wat ontzettend knap!!

Nu de instellingen veranderd zijn is het verschil tussen wel of geen beademing minder groot. Daarom is het niet meer zo'n grote stap voor Geuko om eventjes zelf te ademen. We gaan niet voor een record maar puur om te wennen aan het zelf ademen. Geen strak schema en veel vrijheid voor Geuko zelf. Wat hij wil en zich comfy bij voelt. En dat blijkt te werken want Geuko is nu al een stuk relaxter als het om weanen gaat. Dát alleen al is een hele stap.
Bij fysiotherapie heeft Geuko gelopen, voetballen en daarna nog een kaart spel.
We zijn op tijd gaan eten en rond 18.00 uur ging papa Sint Maarten lopen met de jongens. Mama bleef thuis voor de andere kindjes aan de deur én om de hondjes een beetje rustig te houden.
Pas rond 19.30 uur kwamen ze terug met beide een tas vol met snoep. Ze hadden het heel leuk gehad en zijn bij alle buren geweest, de straat door en zelfs nog langs de vriendjes die even verder op wonen.