6492 12 10 2021 01Geuko was gisteravond in slaap gevallen met zijn tv nog aan. Hij was blijkbaar erg moe geworden van de maandag. Vanmorgen was oma nog maar net in huis en Geuko werd wakker. Oma deed de ochtend zorg en daarna gingen mama en Geuko aan het huiswerk. We hadden niet de hele ochtend de tijd want rond 11.00 uur vertrokken we richting het UMCG voor een afspraak met onze neuroloog. Ondanks dat we overgestapt zijn naar het WKZ blijven we wel bij 'onze' neuroloog in Groningen. Hij is al betrokken sinds de acute fase en is ook dichtbij gebleven. Op de achtergrond werken papa en de neuroloog samen aan AFM bekendheid in Nederland en Europa. Ook heeft hij de connectie met en interesse in Amerika wel. Hij heeft een aantal controles uitgevoerd bij Geuko en was verbaasd over zijn handfunctie. Daarin zag hij enorme verbetering (wat wij ook van onze therapeuten horen). Verder alles goed en stabiel. Dit was een controle op neurologisch gebied in aanloop naar de operatie. We hebben ook genoemd dat Geuko in de nacht soms onrustig is en een 'soort' aanval lijkt te hebben wat lijkt op Absences (vorm van Epilepsie). Zoals Geuko dat had toen hij 1-2 jaar was. De neuroloog gaf aan dat dit mogelijk ook te maken kan hebben met de verschillende fases van slaap-waak omdat hij overdag geen klachten heeft. Iets om in de gaten te houden. In het voorjaar zullen er elkaar weer opnieuw zien.
Voor deze afspraak aan werd Geuko gewogen en gemeten. De laatste keer was Mei dus wel even weer goed. In 5 maanden tijd zou Geuko 0,5 cm en maar liefst 5 kg gegroeid zijn! Of er is niet goed gewogen of Geuko is goed aangekomen. Dat laatste verwondert ons ook niet zo want hij eet de laatste maanden goed.
We waren iets te laat voor fysiotherapie maar de therapeut wist ervan. Geuko deed goed zijn best want oma was weer gezellig mee. Oma bleef overigens thuis bij Gijs toen wij naar het UMCG gingen en stond helemaal start klaar met alle therapie spullen. Super handig dat oma 'gewoon' zo lekker mee draait in ons gezin.
Na fysiotherapie weer ergotherapie en daar hebben we even de rolstoel geƫvalueerd en moest Geuko opdrachtjes uitvoeren waar hij een jaar geleden nog veel moeite mee had en nu zonder problemen uitvoert. Bijvoorbeeld krijtjes vast houden met rechts en tolletjes laten spinnen. Juist om hem zelf ook te laten zien hoe goed hij vooruit gaat.
De drukke dinsdag ging.. zoals altijd heel snel voorbij. Morgen is er feest bij Geuko in de groep. Zijn juf is 25 jaar juf!! Morgen vertellen we hoe het was.