6459 15 09 2021 03De woensdag begon goed. Helaas verliep de dag niet zo goed.
Er waren vandaag twee verpleegkundigen i.v.m. het inwerken van een nieuwe verpleegkundige. Altijd even spannend, een nieuw gezicht in huis en aan Geuko zijn bed, maar al snel werd er gezellig gekletst. Er is ongeveer een uur de tijd om Geuko klaar te maken voor school en dat is (met alle zorg) krap. Zeker als er ook nog eens van alles uitgelegd moet worden.
Maar... Geuko was op tijd op school en ging vrolijk naar binnen. Tot de pauze was alles oké, maar in de pauze kreeg hij pijn in zijn knieën en schouder. De verpleegkundigen zagen niet dat er iets bijzonders gebeurde, geen botsing bijvoorbeeld. Geuko huilde. Een paar klasgenootjes kwamen hem troosten. Samen zijn ze wel weer het klaslokaal ingegaan want, zo stoer als Geuko is, wilde hij wel verder. Maar het ging niet. Hij huilde van de pijn. De juf zag het ook en Geuko wilde graag naar huis.
Nou.. dan is het wel serieus, als Geuko zelf aangeeft dat hij naar huis wil. Samen met de verpleegkundigen is Geuko naar huis gegaan en kwam spierwit thuis. We zagen direct dat het mis was.
Terwijl papa met de verpleegkundigen sprak, troostte mama Geuko. Dát was echt even nodig want hij was zo verdrietig. Zo willen wij Geuko niet zien. Altijd vrolijk of brutaal zijn woordje klaar. Nu was het een ziek vogeltje.
Was het spierpijn van gisteren? Groeipijn? Zenuwpijn? Pijn door verkeerde houding? Pijn door de veeeeeeel te kleine stoel?
Nadat we een tijdje aan tafel hebben gekletst gingen de verpleegkundigen Geuko nog even opfrissen in bed. Al een paar dagen heeft Geuko óók nog eens veel last van irritatie op zijn billen. Dat is zo extreem verergert dat we de huisarts gebeld hebben voor een goede verdovende crème. Gelukkig konden we die ophalen. Voor Geuko best ongemakkelijk allemaal, hij is tenslotte 9 jaar. Maar voor een rolstoelgebruiker is dit wel een vervelend kwaaltje.
Geuko ging later weer in de rolstoel en de hele middag hebben we geknutseld en spelletjes gedaan op roblox. Papa smeerde zijn pijnlijke knieën, enkels en schouders in en beetje bij beetje knapte Geuko ook op.
Ondertussen hadden we fysiotherapie al afgezegd.
We hebben onze knul op tijd in zijn bedje gelegd en duimen dat hij morgen weer wat vrolijker is.