6453 09 09 2021 03Vandaag reden we rond 08.30 uur richting het WKZ in Utrecht. We deden er langer over dan normaal omdat het druk was6451 09 09 2021 01 onderweg.
Nadat we de juiste afdeling hadden gevonden kwam al vrij snel de kinderarts ons ophalen. Het viel ons direct op dat ze als eerste Geuko begroette en vroeg of we een goede reis gehad hadden. Hij had niet zo veel praatjes want kort daar voor hadden twee cliniclowns hem voor de gek. Geuko houdt écht niet van cliniclowns namelijk. Na een beetje ouwehoeren hadden ze dat gelukkig zelf ook in de gaten.
We liepen achter de kinderarts aan naar een ruimte waar ook al de professor revalidatie en ctb specialist zaten te wachten.
Nadat ze zich hebben voorgesteld, hebben wij in het kort 'ons avontuur' verteld. Ook Geuko zat bij het gesprek en hij werd er af en toe ook bij betrokken. Ontzettend dapper om te antwoorden!
Het overstappen van het UMCG naar het WKZ heeft/had nog al wat voeten in de aarde maar gelukkig zijn de meeste zaken rond. We krijgen een nieuwe kinderarts, professor revalidatie en nieuwe ctb specialist.
In het gesprek hebben we ook besproken hoe de operatie eruit gaat zien. De dagen er voor en de dagen er na. Omdat er nog veel te regelen is met derden, delen we daarover nog geen details.
We hebben aangegeven dat, als de operatie niet binnen een maand is, we graag zien dat ze alvast gaan kijken naar de beademing. Want daar maken we ons de meeste zorgen over. Het staat nu zo'n 2 maanden op een stand die voor ons niet goed voelt. Geuko geeft dit zelf ook aan. Daarop stelde de kinderarts voor om Geuko nog voor de operatie aan op te nemen voor een aantal nachten om de beademing onder handen te nemen en tegelijk ook Geuko goed te leren kennen. Binnenkort, dus los van de operatie, wordt Geuko opgenomen. Er worden in die week ook gelijk andere afspraken gemaakt en zien we ons team regelmatig voorbij komen, zodat we niet te vaak heen en weer moeten rijden van Winschoten naar Utrecht. Wát uiteraard onze eigen keuze is maar als het praktischer kan doen we dat.
Overall zijn we nu heel enthousiast en positief over het nieuwe team. De manier waarop zij onze verhalen (en dat zijn er nog al wat) aanhoren, meedenken en vooral bij de woorden 'Ik wil graag contact opnemen met Amerika en horen hoe zij dat doen' krijgen we nog net geen kippenvel.
Binnenkort meer over de opname in het WKZ.