6381 23 07 2021 02In de nacht van dinsdag op woensdag werd Jaxx erg ziek. In de loop van de ochtend hebben we hem naar Roden gebracht waar hij vervolgens een dag later is geopereerd (opnieuw) in Eersel. De prothese is verwijderd, want die zat niet meer goed en een breukje in de heup werd geconstateerd. Er is een herstellende operatie gedaan en het breukje zal vanzelf genezen. Vrijdagochtend hebben we Jaxx weer opgehaald. Tot zover de berichtgeving over Jaxx voor nu.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden papa en mama wakker van Geuko. Hij leek een aanval te hebben. Hij huilde schreeuwend en was niet wakker en maar sliep ook niet. Hij keek dwars door papa heen en dat duurde minuten lang. Uiteindelijk werd Geuko 'wakker' en wist zelf niet wat er gebeurde. Dit gebeurd wel vaker (en dit hebben wij ook vaker gemeld bij de kinderarts) en elke keer schrikken wij ervan en kunnen vervolgens maar slecht in slaap komen.
Woensdagochtend werd Geuko vrolijk wakker was wist van niks. Gelukkig maar. Hij ging samen met de verpleegkundige spelen met lego. De ochtend was maar zo voorbij. ‘s Middags naar fysiotherapie en daar deed Geuko goed zijn best!
Donderdag was het 5 jaar geleden dat Geuko ineens zo ziek werd. Een dag waar we tegen op keken. Een blog schreef mama over deze moeilijke dag en plaatste dat op Facebook.
Omdat we die dag even niet de zorg voor Jaxx hadden besloten we een dagje uit te gaan. Er was immers geen verpleegkundige voor ons beschikbaar.
Even weg van huis om afleiding te hebben. We zijn naar Aquazoo in Leeuwarden geweest. We hadden een leuke dag samen. Deze dierentuin is volledig rolstoelvriendelijk en toegankelijk. De zon scheen en de jongens vermaakten zich heel goed. Het was goed om dit zo te doen.
Vanmorgen (vrijdag) was er gelukkig wel een verpleegkundige bij ons en Geuko sliep lekker een beetje uit. Na het ontbijt speelden ze met de apen en speelden ze een hele dierentuin na.
Omdat deze week (i.v.m. vakantie van onze therapeuten) 2x therapie uit viel was er nog een plekje vrij gekomen in de middag. We besloten om een uurtje te gaan trainen met Geuko. Hij liep weer rond de praktijk en deed daarna oefeningen met de handen en armen.
En zo is de week voorbij gevlogen. We duimen voor een goed herstel van Jaxx zijn heup en dat het nu eindelijk de goede kant op mag gaan.6386 23 07 2021 07
Onze gedachte gaan uiteraard nog vaak terug naar toen, 5 jaar geleden. Toch proberen we er een positieve draai aan te geven. Geuko is er nog. We hebben al zoveel bereikt en zullen daarmee door gaan.
Soms valt het even niet mee en komen wel de tranen, als de jongens op bed liggen bijvoorbeeld en ook dat is oké. Proost op het leven en op het weekend. Tot volgende week.