6213 07 04 2021 03Wij hebben geen leuk nieuws. Geuko is opgenomen in het UMCG voor een paar dagen. Dat begon vanmorgen zo:6212 07 04 2021 02 Geuko zijn buik was nog altijd enorm opgeblazen en zijn hartslag opvallend laag. In rust/slaap zelf zo laag dat hij onder de grens zat afgelopen nacht en dus constant alarmering op de meters. Onze verpleegkundige was er rond 08.00 uur en ook zij vertrouwde het niet. We zijn gaan bellen. Eerst met de huisarts, daarna CTB en vervolgens de kinderarts. Voordat wij goed en wel iedereen gesproken hadden die ons gingen terugbellen kregen we rond 14.00 uur eindelijk de kinderarts te spreken en die wilde Geuko opnemen. Het kon niet langer thuis. We troffen het wel, deze kinderarts was enorm geschikt en regelde vervoer. Rond 15.00 uur stond er een ambulance voor de deur en voor die tijd hebben wij snel spullen verzameld.
Mama kon met Geuko mee in de ambulance en papa nam onze bus, de rolstoel en machines voor de nacht mee. Wat hadden we een mazzel dat opa er was want zo kon Gijs lekker thuis blijven en met opa spelen.
Het was een hele vervelende rit want Geuko was extreem misselijk. Hij voelde zich zo rot. De broeders waren heel attent en aardig. Ze hebben ons veilig naar het UMCG gebracht.
Geuko kreeg een kamer, hele grote, voor hem alleen. De arts heeft ons hartelijk ontvangen en de eerste controles werden direct gedaan. Infuus geprikt, bloedafname, extra vocht via infuus, corona test, kweekjes en een foto van zijn romp. Mama is halverwege weer vertrokken naar Gijs en opa en dankzij ome Geuko was vervoer zo geregeld. Helemaal top.
Het infuusprikken was een drama! De adertjes zijn heel goed verstopt en na 1x verkeerd te hebben geprikt moest het infuus wel in zijn goede hand... Geuko werd heel boos en huilde. Nu heeft hij maar 1 goed werkende hand en zit er ook nog eens een infuus aan met spalk!
6214 07 04 2021 04Op de foto was te zien dat Geuko zijn buik gevuld was met lucht..  zowel zijn darmen als zijn maag. En echt veel! Daarop volgde een nog vervelendere actie.. het lucht moest uit zijn darmen verdwijnen d.m.v. een slangetje. De dokter noemt dat een schoorsteen, iedereen kan zelf wel verzinnen hoe beroerd dát was voor Geuko... maar het klaarde wél wat op! Uit het bloed onderzoek kwam ook al een eerste uitslag, flink te kort aan kalium. Waarschijnlijk wordt vannacht opnieuw geprikt om deze waarde te checken want..... Geuko kreeg na zijn boze bui en alle vervelende ingrepen weer een beetje trek. De dokter gaf aan dat hij tomaatjes moet eten bij kalium te kort en dat wilde hij graag. Ook appelsap en chipjes gingen er weer lekker in.
Rond 20.30 uur gingen wij met z'n allen nog even beeldbellen om elkaar welterusten te zeggen. Gijs en mama thuis, papa en Geuko in het ziekenhuis. Deze situatie kennen we natuurlijk nog heel goed. Ondanks dat alles al lang geleden is komen er vele vervelende herinneringen naar boven maar door de adrenaline van vandaag is daar nog geen tijd voor geweest om daar bij stil te staan.
Morgen meer nieuws!!