6208 06 04 2021 01Onze paasdagen vielen helaas in het water. Geuko was al een paar dagen niet fit. Daarbij gooiden zijn darmen weer roet in het water. Er zat weer een verstopping, mogelijk is de vorige keer toch niet alles goed los gekomen. Zondag ging het nog maar maandag niet meer. Geuko kreeg van de verpleegkundige een klysma en het ging helemaal niet lekker met hem. De uren die daarop volgden voelde Geuko zich enorm ellendig. Misselijk, buikpijn, hoofdpijn... van zowel boven als onder kwam van alles los. Wat een chaos.
Ook in de nacht van maandag op dinsdag was het mis. Regelmatig wakker en wij sliepen allemaal heel slecht, nauwelijks eigenlijk. De volgende ochtend was Geuko zijn buik enorm opgeblazen! Vol met lucht/gas. En als je niét de kracht hebt om te 'boeren' is dit vreselijk. Zelfs zijn corset paste niet meer. Ondertussen kwam oma ook weer bij ons om te helpen en hebben we Geuko toch maar in zijn rolstoel gezet. In de hoop dat de lucht in zijn buik wat zou weg rommelen. Maar dat was geen succes en al vrij vlot lag Geuko weer in bed.
Gedurende de dag kwam er wat lucht vrij en ging het beetje bij beetje de goede kant op. Hij reageerde goed op paracetamol en lactulose. Geuko was helemaal gesloopt en had geen trek, slechts een paar hapjes maar goed gedronken, gelukkig.
Oma was er voor Geuko, voor ons en gelukkig ook voor Gijs. Die zat lekker op school en kreeg gelukkig niet alles mee. Na school kon hij lekker spelen met oma.
Uiteraard hebben we contact gehad met onze huisarts, de spoedeisende hulp, de diëtiste en het CTB. Op sommige momenten stonden wij echt met de handen in ons haar…... de 1 kan ons helpen met de beademing, de ander met de darmen maar geen van allen heeft verstand van beide, laat staan van AFM. Waarschijnlijk gaan wij een 2e 'nachtdienst' in en duimen keihard op een rustige…..vooral voor Geuko.