6136 11 02 2021 04Op de donderdag is er geen verpleegkundige bij ons thuis want Geuko gaat niet naar school. Het is onze keuze om dan zelf de zorg op ons te nemen én een beetje rust in huis te creëren. Eén zo'n dag in de week is fijn.
Geuko was op tijd wakker. We hadden van juf een planning gekregen waar Geuko zelfstandig aan kan werken, zonder contact met de klas of juf. Dat ging prima.
Mama en Geuko waren alleen thuis, even lekker rustig. We besloten te gaan weanen 'we zien wel voor hoelang' zei mama nog.
Geuko begon met een spelletje in Roblox wat lijkt op Brio (houtentrein/rails). Mama speelde mee en we keken niet meer op de klok. Althans.. Geuko niet. Na 40 minuten werd Geuko zich ineens bewust van het weanen. Zonder problemen ademde hij rustig door. We waren bijna bij een uur en mama bedacht een beloning. Een nieuw Robux tegoed (daarmee kan hij in Roblox dingen kopen die niet iedereen heeft, bijvoorbeeld een snellere trein of een collega outfit voor zijn avatar) als Geuko door zette tot 1 uur. En....?!?! Het lukte!! Zonder stress, zonder mopperen. Hoe bizar is dit weer?! Hij was trots als een pauw en super blij natuurlijk met zijn beloning!
Het huiswerk kregen we niet helemaal af door deze verrassende wending maar dat valt wel uit te leggen aan juf.
In de middag gingen we samen naar fysiotherapie. Ook daar ging het goed! Lopen en voetballen.
We moesten ons een beetje haasten voor een online meeting met het onderwijs team van Geuko. We bespraken Geuko zijn niveau, voortgang en hebben nieuwe doelen afgesproken. Zijn juffen zijn onwijs trots en tevreden. Qua niveau zit hij boven het gemiddelde van de klas en komt hij in alles goed mee. Pas eind Mei hebben we een volgende afspraak en sprak juf zelfs al over groep 5!!
Vandaag was zo'n dag die we af en toe echt nodig hebben. Deze lichtpuntjes geven ons hoop en kracht om door te gaan.