6094 18 01 2020 01Vanmorgen was de verpleegkundige te laat door omstandigheden dus mama begon alvast bij Geuko. De online lessen starten vanaf deze week om 09.00 uur maar gelukkig nam de verpleegkundige het voor die tijd al over. Geuko werd na de week opening uitgenodigd door juf om nog even de blijven hangen online. Samen met nog twee klasgenootjes. Het ging over redactiesommen..... meestal neemt juf een paar kinderen even apart die bepaalde dingen lastig vinden of veel fouten maken. Dus Geuko was nogal verbaasd. Redactiesommen vindt hij super makkelijk. Het zijn verhaalsommen en hij weet het antwoord vaak nog sneller dan mama. Wat bleek nou... juf had de slimste uitgekozen om een niveau hoger op te gaan! Maar dat was leuk om te horen. Geuko glimde van oor tot oor. Toch waren de sommen wel wat moeilijk maar dat kwam vooral door de spanning. Voor de camera een som oplezen en oplossen blijft toch wel gek..
De rest van de online lessen kon hij volgen en tussendoor zijn huiswerk helemaal afgemaakt. Het was veel maar Geuko heeft hard gewerkt.
Geuko moest dit weekend nog 1x 30 minuten weanen om zijn beloning te krijgen. Helaas beide dagen mislukt. Het ging even niet, niet lekker in zijn vel... we baalden. Zowel Geuko als mama en papa, daar werd Geuko verdrietig van. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. We spraken af om het maandag opnieuw te proberen en dat lukte, wél met moeite maar hij gaf alles. Geuko kreeg van mama een Robux tegoedkaart om te gebruiken voor Roblox. Hij was dolblij!
Papa is achter de schermen druk bezig met nieuwe manieren van afbouwen van de beademing en het ontwennen. Stapje voor stapje krijgt Papa meer informatie en maakt nieuwe contacten. Waarom gaat het ontwennen met ups en downs.. en hoe kunnen wij Geuko meer helpen? Echt support vanuit het UMCG hebben we niet. Zij zorgen er alleen voor dat Geuko stabiel is en blijft. Meer niet. Wij willen verder, uitzoeken wat nog kan. Want hij kán het... maar we krijgen niet de hulp die we nodig hebben.