5969 23 10 2020 02We hadden een dag met grote uitersten.. Geuko ging vanmorgen eerst naar school, dáár had hij echt zin in. Stiekem kwam de schoolleiding eventjes, kijken in de klas, naar school ter voorbereiding op onze meeting later in de middag. Geuko had zijn werk prima gedaan maar was wel een beetje ondeugend. Juf had hem gevraagd of hij zijn lees opdrachten gedaan had. 'Ja hoor' zei Geuko. Maar juf zag dat de bladen zonder 1 kruimeltje nog in zijn map zaten... Stiekem vinden wij het ook wel leuk dat Geuko steeds meer los komt en durft. Dan kan juf ook eens streng tegen hem zijn.
Geuko kwam uit school met veel nekpijn. Hij zat helemaal niet lekker in zijn rolstoel. De aanpassingen die zijn gedaan blijken 1 grote misverstand/ miscommunicatie te zijn. Op dit moment staan we op het punt om alles weer opnieuw te moeten opstarten (vanaf de passing van de mal). Hier later meer over want dit wordt vervolgd. Het vervelendste van allemaal is dat Geuko veel pijn in zijn nek had, scheef zit en (zelfs juf zei dat) geen actieve zit meer heeft. De drukplekken in nek waren enorm en schrokken we van. We hadden na de lunch nog 1,5 uur 'vrije tijd' maar dit is allemaal opgegaan aan zélf sleutelen aan de neksteun. We werden er alle drie zo geïrriteerd en verdrietig van. Niks lukte. Waarom moet het altijd zo gaan!? We hebben direct de ergotherapeut en orthese bouwer opgepiept maar a la minute konden ze weinig doen. A.s. woensdag (pas) komt hij weer. Uiteindelijk hebben we met was losse doeken Geuko zo goed mogelijk recht kunnen zetten en moesten papa en mama even op adem komen voor een belangrijk gesprek met het onderwijs team, online. Nou ja team... 'gelukkig' wordt het team steeds kleiner. Vanaf vandaag is de Mytylschool officieel uit beeld en dat doet ons goed. Ondanks dat Geuko een leuke tijd gehad heeft zat hij in de loop van de periode steeds minder op zijn plek daar. Zo is dat gegroeid. Wij hebben altijd al gezegd dat Geuko niet thuis hoort op speciaal onderwijs maar in Nederland is het nou eenmaal zo zwart wit dat kinderen met 1 of meerdere beperking automatisch naar speciaal onderwijs geduwd worden. De connectie met de basisschool groeit meer en meer. Ze hebben besloten dat Geuko DRIE dagen mag komen! Wat een super fijn nieuws! Ze hebben zelfs de gymles van woensdag verplaats naar het einde van de schooldag zodat Geuko een uurtje eerder klaar is als de klas gaat gymmen.
5968 23 10 2020 01Maar... (uiteraard voelden we direct een 'maar' aan komen) zonder verpleegkundige kan Geuko niet naar school en hun rooster voor de maand november is al gemaakt. Waarschijnlijk gaat dit allemaal dus pas in vanaf December. Ook gaf school aan dat mama steeds meer afstand zal moeten nemen en in principe ook niet meer met Geuko mee naar school meer gaat (bij afwezigheid van een verpleegkundige). Alleen nog twee dagen thuiswerken en voor de rest: op school is juf en mama is MAMA. En zó moet het ook zijn. Hóe graag mama ook helpt hierin, het is geen gezonde situatie.
We gaan dus begin volgende week kijken wat mogelijk is met onze verpleegkundigen, gelukkig hebben we een gezinscoach die ons ook hierin kan helpen.
Zo'n hectische dag als deze was al even geleden dus papa en mama zijn ontzettend moe en ploffen straks met een hoofd vol indrukken op de bank...