5954 13 10 2020 10Geuko heeft vanmorgen heel goed zijn best gedaan met weanen. Het lukte meerdere keren! Soms 5 minuten, 10 minuten maar ook weer een kwartier. Super goed! Hij heeft een stukje gelezen uit zijn boek en kreeg van papa de rug stimulatie tijdens de zijligging op bed.
De ochtend vloog om. Gijs ging in de middag spelen bij zijn vriend want Geuko had een passing van een nieuwe sta-hulp. Er kwam 1 therapeut mee met dit hulp middel dus we konden prima afstand houden en meneer had een mondkapje op. We hebben een foto van gemaakt van deze sta hulp. Het is namelijk een heel ander model dan de statafel. Vele malen intensiever en moeilijker voor Geuko. Ondanks dat wij dachten dat dit niet zou lukken stond Geuko er zelf heel goed in.
Echter.. hij kreeg (zelfs na 3 x aanpassen) last van tintelingen in zijn been. Ontzettend vervelend gevoel, we zagen echt aan hem dat het niet fijn was. Het trok door zijn hele been heen en dat maakte ons wel ongerust. De therapeut beaamde onze bezorgdheid maar gaf ook aan dat Geuko zijn lichaam eerst een gewenfase door moet. We hebben de sta hulp op proef nu thuis en we hebben een nieuwe afspraak gemaakt met deze therapeut. Daarbij zal dan ook onze ergotherapeut en fysiotherapeut bij aanwezig zijn.
Omdat Geuko dus 3x in en uit de sta hulp moest hadden we er een keukenstoel bij gepakt waarop hij kon zitten en zo weer kon gaan staan in de sta hulp.
Hij zat zó mooi in de stoel dat hij graag wilde blijven zitten na afloop. Lekker aan tafel met zijn iPad. Dat was een mooi momentje. Hij doet het toch allemaal maar even!