5934 07 10 2020 03Geuko had lekker geslapen, geen rare dingen weer gelukkig. Net als anders op woensdag heeft Geuko zijn schoolwerk gemaakt. Hij was lekker op dreef en heeft alles met gemak af gekregen. Weanen in zijn pauze ging redelijk.
Oma en opa kwamen rond 13.00 uur ons helpen. Fysiotherapie was iets vroeger dus we konden gelijk door. Geuko wilde graag dat opa mee ging naar therapie en dat wilde opa wel. Allemaal met mondkapje uiteraard. Geuko deed ontzettend zijn best! Net of hij opa even wilde laten zien wat hij kán! Staan zitten gaat steeds beter! Het is net of hij elke keer weer sterker en sterker wordt. Op verzoek van de therapeut hadden wij ook de GroovTube meegenomen. Dit is een therapiemiddel voor het trainen van de ademhalingspieren en mond motoriek, een apparaatje waarin je in en/of uitademt. Dit apparaat is via Bluetooth verbonden met de iPad. Maar alle oefingen die Geuko moest doen waren te gemakkelijk. Ook al stond de modus op 'Extra Heavy' Geuko deed het zonder moeite. Zowel in als uit ademen. En... dit lukte hem een jaar geleden écht nog niet.
Zoals we gisteren ook al aangaven, het kan niet op alle vlakken tegelijk goed gaan. Geuko zijn lijf/kracht gaat momenteel mooi vooruit en het weanen blijft stabiel momenteel. Zo is het nu even...
Thuis heeft Geuko uitgebreid gespeeld met opa en oma en dat doet hij zo graag. Met Lego met oma en samen met opa Robloxen. De middag was maar zo om.
We werden gebeld door de orthese bouwer van de kuipstoel. De kuip is klaar! In de week na de herfst vakantie wordt op maandag Geuko zijn electrische rolstoel opgehaald voor een hele week! Hij krijgt een compleet nieuwe electrische rolstoel. Wel een beetje spannend hoe dat er uit gaat zien en..... Geuko zal een hele week in zijn duw-rolstoel moeten. We nemen hem dan een stukje vrijheid af... het is even niet anders maar het is voor een goed doel.