5911 23 09 2020 01Vandaag weer een home-school dag en wéér een dagje zonder verpleegkundige. Zodra Gijs naar school was gingen mama en Geuko ook starten met huiswerk. Mama heeft van juf alle instructies gekregen om zo goed mogelijk uitleg te kunnen geven aan Geuko. Vandaag hadden we o.a. een paar Taal lessen en dat ging samen heel goed. Geuko was super geconcentreerd. Het is eigenlijk heel fijn om dit samen thuis te kunnen doen. En.... mama leert zo steeds beter om Geuko zijn thuis 'juf' te zijn.
Oma kwam gezellig weer helpen na de middag en is ook gebleven in de avond.
We hadden bedacht om op de fiets naar fysiotherapie te gaan (mama en Geuko). Het was nog heerlijk weer en het fietsen ging goed maar.... wel zwaar! We zagen dat de accu bíjna leeg was maar op de 1 of andere manier moest Geuko helemaal zelf trappen. De ondersteuning deed het niet, wij dachten dat het kwam door de accu. Als een echte sporter heeft Geuko het hele eind zelf gefietst maar kwamen we er in de praktijk achter dat we even de computer moesten resetten (toen deed alles het weer....).
Zelfs daarna had hij nog energie genoeg om flink zijn best te doen met zelf gaan staan, blijven staan en langzaam weer gaan zitten. Onwijs knap!
Papa was ondertussen met de bus en rolstoel ook naar de praktijk gekomen zodat we met de bus terug konden naar huis (de fiets past gelukkig óók in de bus).
Thuis hebben we lekker samen gespeeld. Oma heeft de zorg voor de avond van ons overgenomen en heeft Geuko lekker in zijn bed gelegd. Papa was in de buurt voor het geval dat het even niet lukte.
Door het groeiende aantal besmettingen in en rondom de stad hebben we besloten om Geuko morgen óók thuis te houden. Hij zou namelijk naar de Mytylschool moeten maar wij vinden het risico te groot.
Geuko heeft nog genoeg werk liggen wat bij anders op school zou maken.