5893 14 09 2020 01Een stuk fitter en vrolijker dan vorige week ging Geuko vanmorgen weer lekker naar school. Hij was mooi op tijd en kon nog een tekening maken. Hij had zelf ook een tekening gekregen van een meisje met hartjes..... Wat is dit nou?!
Nog wel leuk om even te vertellen, alle verpleegkundigen vinden Geuko sociaal gezien enorm veranderen. Hij krijgt meer praatjes op school en antwoord netjes als juf iets vraagt. Hij moest vandaag zelfs voor de klas komen voor een spel. Achter hem op het bord stond een dier en hij moest door middel van vragen stellen aan zijn klasgenoten er achter komen welk dier dat was. Hij vond het super leuk! Het weanen gaat ook weer de goede kant op. Tien minuten tijdens rekenen in de klas. Hij vind het zo spannend maar toch lukte het zonder stress en tranen.
We hebben snel geluncht en door naar therapie. Altijd even haasten op maandag.. Het weanen bij de therapeut ging ook prima. Zelfs de tijd vergeten. Dat zijn goede berichten. Hij heeft een nieuw spelletje geleerd: kamer verhuur... en hij is er super goed in.
Hij deed met alles trouwens erg zijn best. Daarna snel door om Gijs op te halen en toen was het belangrijkste van de maandag alweer achter de rug.
Morgen gaat Geuko naar Drachten om zijn nieuwe corset te passen en hopelijk mee naar huis te kunnen nemen. Alweer een nieuwe? Ja, Geuko groeit behoorlijk én daarbij komt een corset voor de nacht... dát is niet iets waar we blij van worden en Geuko al helemaal niet maar er valt nog veel te winnen aan zijn houding /scoliose in de nacht. Gelukkig kan onze verpleegkundige ‘s middags mee dus papa en mama regelen morgen de ochtend zelf.