5838 05 08 2020 01Vandaag hadden we een rustige en gezellige dag. Er was geen verpleegkundige beschikbaar voor ons gezin dus we deden in de ochtend alles zelf. Mama ging Geuko douchen en als we daar de tijd voor nemen is er maar zo een gedeelte van de ochtend voorbij. Rond 10 uur lekker een ontbijtje en daarna kwam de fysiotherapeut al. Geuko heeft heerlijk buiten in de schaduw getraind. Zitten met de nekbrace en daarna zitten met de Headpod. De therapeut was enthousiast en dat is fijn om te horen. Direct daarna hebben we weer geoefend met de spreekdop en dat gaat nu, na een paar dagen oefenen, al een stuk beter. Geuko vindt het lang niet meer zo vervelend en kan hele zinnen zeggen! Dat gaat de goede kant op. (Oefenen met de spreekdop betekent; zonder beademing en met een dop op de canule om te kunnen spreken. Geuko kan niét spreken zonder beademing door de canule).
‘s Middags kwamen opa en oma ons weer helpen. De jongens waren dolblij. Oma stelde voor om samen met Geuko eventjes te gaan shoppen, aangezien Geuko groeit en niet zo veel korte broeken meer heeft. Het was gelukkig heel rustig in de winkelstraat dus ze gingen mooi even hun gang.
Bij thuiskomst was het tijd voor verkoeling. We hebben lekker bij het zwembadje gespeeld en vooral elkaar kletsnat gespetterd! Het was heel gezellig.
We maken ons op voor een paar hele warme dagen, echt zomer in Nederland maar het blijft even afwachten of Geuko dit goed aan kan.