5830 30 07 2020 01Wat een nacht... het verwarmingselement van Geuko zijn beademing begon vanaf 03.00 uur te piepen. Wat we ook deden, hij was niet van plan te stoppen. We weten heel goed welke stappen we moeten volgen, maar niks hielp. Uiteindelijk maar uitgedaan in de hoop dat Geuko het aan kon. Dit verwarmingselement zorgt voor een bevochtigde en warme lucht wat Geuko in ademt. Zonder dit element wordt het slijm dikker en krijgt hij een hele 'schrale' keel en stem. In de ochtend hebben we direct het CTB gebeld en rond 12.00 uur kwam er al een monteur langs; er was ergers een stekkertje kapot. Opgelost!
Geuko ging slechts 30 minuten weanen want hij had toch wat hinder van zo'n rare nacht. De verpleegkundige heeft hem een gezellige ochtend bezorgd en ze hebben gespeeld binnen en buiten.
‘s Middags waren papa en Gijs weg en zijn mama en Geuko begonnen met de eerste keer oefenen met de spreekdop. Spannend en moeilijk. Door een spreekdop kan je wel inademen maar niet uitblazen. Dat uitblazen moet via je keel (langs de stembanden) om te kunnen praten. Dat is een enorme omschakeling. We hadden met oma afgesproken eerst 5x te oefenen per dag en dat ging super! Moeilijk was het wel, dat was aan hem te zien.
Rest van de middag waren we lekker buiten, even wandelen, spelen en samen gekookt. Op naar de laatste dag van de week!