5782 03 07 2020 01Vanmorgen maakte Geuko zijn laatste huiswerk van deze week. Zelfs met het weanen tussendoor had hij zelfs nog tijd om te knutselen met de verpleegkundige. De ochtend vloog om.
In de middag zijn we voor het eerst weer eens naar de Ikea geweest voor Gijs zijn nieuwe slaapkamer.
Geuko mocht, toen Gijs bijna geboren werd, verhuizen naar de grote slaapkamer. We hebben zijn kamer helemaal naar zijn idee behangen, geverfd en ingericht. Geuko heeft er slechts een paar nachtjes geslapen totdat hij ziek werd....
De deur van zijn slaapkamer ging dicht en deden we zelden nog open. Te confronterend in het begin en ergens hoopten we dat Geuko weer thuis zou komen en gewoon lekker in zijn eigen kamer kon slapen.
In de afgelopen 4 jaren werd 'zijn' kamer meer als opslag gebruikt van alle spullen die we in die 4 jaren hebben verzameld tijdens zijn avonturen. Hoogtijd om deze kamer op te ruimen. Gijs wilde er zelf nooit slapen want in zijn ogen was het altijd Geuko zijn kamer maar ook hij ziet het nu wel zitten. Het blijft voor ons best verdrietig allemaal maar het is ook een stapje vooruit. Geuko heeft een prachtige eigen kamer beneden en dat zal ook zo blijven. Geuko is heel nieuwsgierig hoe het er uit gaat zien boven dus hij mag dit weekend even samen boven kijken. Dat wil zeggen: 1 van ons tilt Geuko naar boven en de ander neemt zijn beademingsmachine mee.
Naar de Ikea gaan vonden wij achteraf best spannend. We waren nog niet eerder weer echt op pad geweest met z’n 4tjes. Geuko houdt alles onwijs goed in de gaten maar is gelukkig niet bang. Geuko mocht van papa en mama een cadeautje uitzoeken want het is hem gelukt om deze hele week 3x 30 minuten te weanen. Elke dag! Zonder moeite! Hij koos een knuffelhond. Hij noemt hem zijn hulphond omdat we ons al een poosje aan het oriënteren zijn op een hulphond voor later. Nu kan Geuko alvast even oefenen. We wensen jullie allemaal een goed weekend en tot maandag.