5743 09 06 2020 03Direct na het ontbijt begon Geuko met huiswerk. Mama had iets meer klaar gelegd omdat hij er telkens zo snel door heen vliegt. Zelfs met het weanen tussendoor was hij alsnog ruim op 5744 09 06 2020 04tijd klaar voor de ergotherapeut. Ze heeft even weer gekeken hoe Geuko zijn houding is in de stoel en daarna zijn we gaan fietsen. Onze ergotherapeut kijkt naar Geuko en zag al snel verbeterpunten en oplossingen. Daarvoor gaat ze in overleg met RSR. Het fietsen ging overigens heel goed. De therapeut had Geuko nog niet weer gezien sinds vorig najaar. Een wereld van verschil. Geuko mocht de route bepalen en hij koos voor een stukje door het Sterrebos. Daar is een kleine dieren weide. Toen wij aankwamen maakten de geiten zoveel herrie! De verzorger kwam er toevallig net aan. Hij vroeg of Geuko even mee wilde door het hek. Hij twijfelde geen moment.. dat wilde hij wel. Dus op de fiets naar de schuur. Hij mocht de geitjes voeren en er was zelf een heel klein baby geitje. Maar het mooie moest nog komen: er was een andere geit aan het bevallen! Sjonge jonge wat een timing. Helaas moest de geit verplaatst worden naar de kinderboerderij dus we weten nog niet hoe het is afgelopen maar bijzonder was het zeker! Nu maar hopen dat het geitje naar Geuko vernoemd wordt.
Geuko heeft al met al bijna een uur gefietst. Omdat Gijs een hele dag naar school ging met een nieuw continu rooster hadden we nog mooi even de tijd met Geuko alleen.
Sinds Geuko ziek geworden is (deze maand juli is dat alweer 4 jaar terug) is eten een uitdaging geworden. Door sondevoeding in de eerste periode kwam hij te veel aan. Daarna kreeg hij een enorme afkeer voor drinkvoeding en alles wat de verpleegkundigen daar door gooiden... waardoor hij extreem afviel. De kliniek in Duitsland deed hem qua gewicht/voeding ook weinig goeds en vervolgens mega intensieve weken in Amerika. Al met al eet Geuko sinds een jaar weer normaal en probeert hij steeds weer nieuwe dingen uit. Omdat het altijd zo moeilijk ging heeft Geuko eigenlijk nooit echt zelf leren eten. Ook al is dat best lastig voor hem, qua kracht. Wij waren ook altijd blij dát hij at en gaven hem het eten dan liever zelf. Daar willen we graag verandering in brengen wat hij is op gewicht en wordt steeds sterker in zijn schouders.
Natuurlijk doet Geuko niet voor niets zomaar wat wij vragen dus hebben we er een challenge aan vast gehangen. Ook Gijs doet mee. Elke maaltijd zelf eten, in ieder geval een paar happen, in ieder geval proberen. Áls hij maar iets zelf doet. Uiteraard kán hij het heus wel! Dus de eerste stickers zijn verdiend vandaag.
Hij heeft de helft van zijn lunch zelf gegeten en ook zelf een paar happen van zijn avond eten. Volgende week dinsdag komt de ergotherapeut weer om te zien of het lukt. Flink door oefenen dus!