5715 25 05 2020 02Met frisse moed begonnen we de nieuwe week. Het huiswerk lag klaar en de planning voor de rest van de dag ook. Geuko begon met 1x weanen. De bedoeling was 20 minuten maar het werd 30 minuten. De verpleegkundige was de tijd 'vergeten'..... en Geuko had niks in de gaten. Het huiswerk is weer helemaal gemaakt en daarna nog een 2x 20 minuten weanen. Ging allemaal prima.
Na de lunch zijn we begonnen met een nieuwe challenge: oefenen met de spreekdop. Het is nu zo dat Geuko niƩt kan praten als de slang los is. Dat is voor hem heel vervelend maar een dop op de canule vind hij nog moeilijk. Het zou voor zowel hem als ons veel prettiger zijn als hij gewoon kan praten tijdens het weanen. Helemaal als hij straks langer en langer van de beademing kan. Mama heeft opdrachten bedacht om Geuko 5x 5 woorden te laten zeggen. Morgen gaan we voor 6x 6 woorden enz.. t/m vrijdag. Vandaag ging dat heel goed, maar blijft wel moeilijk voor Geuko. Inademen kan met de dop er op maar uitademen niet. Even omschakelen dus....
Papa en Gijs gingen op pad en mama besloot Geuko zelf op zijn fiets te zetten en hebben samen ruim 20 minuten fietsend genoten van de zon. Wat heerlijk om zo met Geuko op pad te kunnen.