5584 10 03 2020 01Geuko is de hele ochtend op pad geweest. Gelukkig met de verpleegkundige (en papa natuurlijk). We hadden een afspraak gemaakt bij Orthin in Drachten. Geuko is gegroeid, in de lengte en ook in de breedte daardoor zat de laatste weken zijn corset te strak. Geuko heeft overdag een rompcorset om. Hard aan de achterkant en zijkanten, stevig elastisch stof aan de voorkant. Elke keer aan het einde van de dag klaagde hij hier over en logisch.... het zat ook echt te strak. Gelukkig kon de orthese-maker dit verhelpen. Ook heeft hij Geuko zijn nekbrace op nieuw bekeken. Deze is aan vervanging toe. Maar voordat we een nieuwe nekbrace daadwerkelijk in handen hebben: vanuit Orthin wordt een aanvraag gestuurd naar de revalidatiearts van het UMCG voor een handtekening, daarna moet het naar de verzekering voor akkoord. Pas dán gaat Orthin een nieuwe brace maken. Wij gaan er van uit dat het wel goed komt maar het zal zo als gewoonlijk wel eventjes duren.
Rond 12.30 uur was Geuko weer in huis. We hebben ‘s middags nog getraind. Weanen en electro stimulatie.
Aan het einde van de dag begon Geuko meer te hoesten, wat vaker uitzuigen en voelt iets raars bij zijn canule (zegt hij)..... Hier zijn wij natuurlijk niet geheel rustig onder.
Wat betreft het corona virus zijn wij ontzettend alert. Ook vragen wij iedereen die bij ons in huis komt eerst handen te wassen. Vanuit onze Facebook-pagina-chat kregen we al wat bezorgde berichtjes binnen of we nog wel met Geuko naar buiten moesten gaan... Wij hebben vandaag het CTB om advies gevraagd. Moeten we Geuko een mondkapje om doen als we op pad gaan? Hoe zit het besmetting gevaar met een canule? Zijn er 'mondkapjes' voor canules? Ze konden ons daar geen antwoord opgeven. Voor nu desinfecteren wij alle dagen alle knopjes van de machines, deur klinken, handvaten enz. extra, wassen we onze handen vaker en hebben we handschoenen en mondkapjes in huis voor het geval dat.... We zijn vooral erg op onze hoede.
Morgen gaat Geuko naar school en hopen we dat de taxi er is morgenvroeg.

 Geuko haalt zelf zijn spreekdop van de canule af