5498 13 01 2020 02Zoals elke zaterdag ging Geuko om 10.00 uur naar fysiotherapie met zijn loophulp. Ruim 40 minuten zijn we dan met hem bezig, alles bij elkaar. Voorbereiden, uit de rolstoel, nekbrace om, beademing mee... enz. enz. Het lopen ging goed! Daarna nog geoefend om vanaf een lage stoel te gaan staan. Op eigen kracht... na zoeken van de juiste houding lukte het 5x. Dat was voor Geuko heel intensief.
Geuko en papa gingen in de middag samen over markt en Geuko wilde voor onze oma een haring kopen. Oma had verteld dat ze dat al lang niet had gegeten. Zondagochtend hebben we de haringen naar Appingedam gebracht en oma heeft er lekker van gegeten.
Het weekend is weer eens voorbij gevlogen. We zijn de week fanatiek begonnen want in de loop van de week komen er altijd weer zoveel andere dingen tussen.
In de ochtend ging Geuko op de FES Bike. Vorige week ging dat niet zo best. Van de 30 minuten fietsen, liet hij 20 minuten het apparaat het werk doen. Vanmorgen fietste hij maar liefst 29 minuten zelf! En totaal 1 minuut door het apparaat! Meneer deed zo zijn best omdat hij er iets leuk mee kon verdienen; we hadden inmiddels al weer een volle aquamini spaarkaart, die mocht hij hebben míts hij zijn best deed. Ook hadden we vandaag een verpleegkundige die Geuko enorm motiveerde en alles bij elkaar was het een geslaagde training.
Direct na de lunch hebben papa, mama en Geuko weer getraind. Geuko ging op een stoel zitten aan tafel, zelf zitten en we deden ondertussen een spelletje. Hij had op den duur wat moeite om zijn hoofd omhoog te houden. Juf Marlies kwam er toch al aan dus hij mocht terug in de rolstoel. Ze zijn weer verder gegaan met het psychologie en ontwikkeling en hebben samen nog huiswerk gemaakt.
Toen Gijs weer thuis kwam moesten we natuurlijk snel nog even naar de Lidl om de spaarkaarten in te leveren.
Het weanen is er helaas bij in geschoten vandaag maar we hebben wel de nachtbeademing nu drie dagen al op een lager niveau staat, dus onbewust wordt er wel getraind gelukkig...
We gaan morgen kennismaken met een nieuwe verpleegkundige in ons team én Geuko mag met groep 3 mee naar de bibliotheek.