5491 07 01 2020 01De hele ochtend waren papa, Geuko en de verpleegkundige in het UMCG. Drie verschillende afspraken, gelukkig op 1 dag en achter elkaar gepland.
Eerst moest Geuko zich melden bij de röntgen van de heup om een goed beeld te hebben van de stand van zijn heup ten opzichte van zijn rug/scoliose. Dat verliep goed.
Daarna is alles besproken met de revalidatiearts en orthopeed. Het is een hele lastige situatie. Geuko is nog in de groei dus de boel met pennen vast zetten is voorlopig naar de achtergrond geschoven, maar niét uitgesloten. De orthopedie gaat met elkaar overleggen om dit eerst non-operatief op te lossen. Mogelijk zullen we een doorverwijzing krijgen naar 1 van de scoliose klinieken in Nederland. Daarna heeft de handorthopeed Geuko zijn nieuwe handortheses bekeken. Dat stelde weinig voor want die zijn goed  dat vond de orthopeed gelukkig ook.
De revalidatiearts gaat binnenkort een nieuwe afspraak plannen voor een looptest. Ze wil graag dat Geuko loopt in verschillende loophulpen. Niet dat onze loophulp niet goed is maar volgens haar kán het beter.
Na een lekker broodje ei met mayonaise kon Geuko weer naar huis.
Het was best een intensieve ochtend. Het went nooit om weer met je neus op de feiten gedrukt te worden. Geuko zijn aandoening past niet in een standaard hokje. Voor zijn behandeling moet men out of the box denken, elke keer weer moeten wij de artsen daarop wijzen. Wat betreft zijn scoliose groeien onze zorgen ook...
In de middag deden we het rustig aan. Wel tijdens een spelletje weer 10 minuten getraind zonder de beademing!